Societat

Un empresari construirà dos macroprostíbuls en un polígon de Mataró

Hi haurà gairebé 100 habitacions

Mataró tindrà aviat dos bordells de grans dimensions. Els edificis reuniran quasi un centenar d'habitacions. Es tracta d'una xifra que superen les del macroprostíbul que es construeix a la Jonquera (Alt Empordà) i amb 60 dormitoris lidera el rànquing de grans bordells catalans. Ambdós pertanyen al mateix propietari, que ha aconseguit dues llicències de 'sala de festes, espectacles i annexes' a través de dues empreses diferents, de les quals n'és administrador únic. Una maniobra en els límits de la legalitat que li permetrà liquidar d'entrada qualsevol competència ja que la llei diu que no es pot construir un prostíbul a menys de 150 metres d'un altre ja existent.

L'empresa José María Colomer Ribot SL està construint al polígon de Les Hortes de Mataró dos prostíbuls, que, en suma, reuniran gairebé un centenar d'habitacions. Un d'aquests superarà les 50 habitacions i l'altra en tindrà una trentena.

Les dimensions dels dos bordells converteixen el polígon en un dels emplaçaments prostibularis més grans d'Europa, malgrat que l'obscurantisme d'aquest sector empresarial fa difícil constatar-ho. En qualsevol cas, l'empresari, nouvingut al món de la prostitució, ja rivalitza de ple dret amb locals com Pascha de la ciutat alemanya de Colònia -126 habitacions- i el de la Jonquera (Alt Empordà) -de 60 habitacions i encara en construcció.

El promotor José María Colomer Ribot ha demanat a través de dues empreses diferents dues llicències. Una ha estat atorgada a Resseguidora-33 i habilita aquesta empresa per aixecar un prostíbul en el domicili del carrer Josep Calvet número 60. Actualment en aquest emplaçament hi ha un edifici d'oficines pràcticament en runes.

La segona llicència ha estat atorgada a Jose Maria Colomer Ribot SL i dóna permís a aquesta segona empresa a construir un altre prostíbul en el domicili del carrer Via Sergia número 27. A l'actualitat aquest punt del carrer Via Sergia és un gran solar en construcció. L'administrador únic de les dues empreses és José Maria Colomer Ribot, i així consta en el registre mercantil.

L'empresa José María Colomer Ribot, a més, ja ha registrat com a marca el nom Showgirls Chocolate Night Club. Tot apunta que la llicència atorgada al domicili del carrer Via Sergia número 27 serà la que donarà cobertura legal al més gran dels dos locals i que el nom registrat serà el que brillarà a la seva façana amb llums de neó. El seu propietari, amb aquesta jugada a dues bandes, ha eliminat la possibilitat que cap altra local similar li faci la competència dins el polígon.

Cal recordar que a l'estat espanyol no és il·legal que algú es prostitueixi, només ho és el proxenetisme, és a dir, enriquir-se amb l'explotació sexual d'una altra persona. El benefici per als propietaris dels prostíbuls el donen el lloguer que cobren a les treballadores sexuals pel lloguer de les habitacions on s'enduen els clients. El fet que el Showgirls Chocolat night club i l'altre prostíbul sumin una xifra tan alta d'habitacions dóna la mesura dels ingressos que potencialment pot generar i de la quantitat de prostitutes i clients que s'hi donaran cita.

El Decret 217/2002 i l'Ordre PRE/335/2003, que regulen els locals de pública concurrència on s'exerceix la prostitució, estipula que cada prostíbul ha de comptar amb habitacions annexes especialment habilitades, amb lavabo i no menys de 6 m², per aquesta pràctica. A més, deixa, clar que no pot aixecar-se un nou bordell a menys de 150 metres d'un altre ja existent.

Curiosament l'empresa propietària d'aquest local ho és també de la masia de Can Ribot, freqüent a les televisions de les llars catalanes a causa de la sèrie de TVC 'La Riera'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.