Societat

Detenen un conductor begut i que circulava a 229 km/h

El van aturar perquè el radar va delatar-lo a causa de la velocitat i els agents van detectar l'olor de l'alcohol en el seu alè

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest divendres a la tarda el conductor d'un cotxe que quadruplicava la taxa d'alcoholèmia permesa i que circulava a 229 quilòmetres per hora. El conductor va ser aturat en un control de velocitat a l'AP-2, al terme municipal de Banyeres del Penedès (Baix Penedès).

En aquest punt, la velocitat màxima permesa és de 120 quilòmetres per hora. El conductor, un veí del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) de 49 anys, ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit per conducció amb temeritat manifesta.

A dos quarts de cinc de la tarda el radar va detectar un vehicle circulant a 229 quilòmetres per hora en direcció a l'AP-7. La patrulla policial va aturar el vehicle al quilòmetre 232 de l'AP-2. Mentre informaven del motiu de l'aturada van notar que l'alè del conductor feia una pudor molt forta d'alcohol. Van fer-li la prova de detecció alcohòlica el resultat va ser de 0,91 mg/l en la primera prova i 1,01 mg/l en la segona prova: quatre vegades el 0.25 permès.

Els agents van detenir el conductor per dos delictes contra la seguretat viària –un per circular amb una velocitat que superava de 80 km/h la permesa i un altre perquè ho feia amb una taxa d'alcoholèmia superior a 0,60 mg/l– i un delicte per temeritat manifesta, en aplicació de l'article 381 del Codi Penal, per acumulació de dos delictes contra la seguretat del trànsit.

El detingut ha passat aquest dissabte a disposició del jutjat de guàrdia del Vendrell, que n'ha ordenat la llibertat provisional amb càrrecs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.