Societat

La selectivitat al final s’haurà de fer a partir del 9 de juny

Universitats canvia la data perquè el 8 de juny, el dia fixat, hi ha la vaga de funcionaris

La selectivitat canvia de data i les proves, en comptes de començar el dia 8, començaran el 9 per evitar coincidir amb la vaga dels funcionaris. El comissionat d’Universitats va confirmar ahir que ja està parlant amb les diferents universitats i amb els professors que han de vigilar i corregir les proves per poder fer el canvi de data sense incidències. Les dates inicialment fixades del 8, 9 i 10, doncs, queden substituïdes pels dies dimecres 9, dijous 10 i divendres 11.

“L’únic que ens preocupava és que els professors estiguessin disponibles el dia 11, que és un divendres, perquè inicialment la selectivitat havia d’acabar dijous. Però no hi haurà problema i si es confirma finalment la vaga, ho tindrem tot lligat per fer el canvi”, va informar ahir Universitats.

El canvi de data és la millor manera de no perjudicar els 30.000 alumnes que es juguen amb aquesta prova el seu pas a la universitat. Si la selectivitat hagués coincidit amb la vaga s’hauria d’haver fet un pla de serveis mínims molt extensos (una gran part dels funcionaris de Catalunya són docents) i els estudiants, a més, s’haurien vist afectats per efectes col·laterals com ara l’aturada dels transports.

El govern encara no ha comunicat el canvi de data als instituts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.