Societat

tarragona

arribada de la vuelta 2010

Tarragona torna a tenir esperit ciclista

La sortida de la desena etapa tornarà a convertir la ciutat en el referent d'aquest esport

Els ciclistes recorreran 6,5 quilòmetres pels carrers

Gairebé un any després, Tarragona recupera l'esperit ciclista. Des d'ahir al matí, amb l'aterratge de la caravana de la Vuelta, la ciutat s'ha tenyit dels múltiples colors dels camions, cotxes, furgonetes, tràilers i de la resta del circ comercial i mediàtic que acompanya la ronda ciclista. Com acostuma a ser habitual en les ciutats que són punt de sortida d'una etapa –la d'avui serà la desena, amb final a Vilanova i la Geltrú– la via urbana per excel·lència, la rambla Nova, va ser l'escenari de diferents estands que representen el xou que representa la Vuelta. Potser en circumstàncies habituals hauria resultat un èxit de participació, encara que la irregularitat del temps, amb una amenaça de pluja constant, va impedir que la rambla fos el formiguer de gent que tantes vegades acaba sent en nombroses fires.

Un cop superada la furgoneta que tracta de vendre't el paquet Vuelta per 10 euros, amb tot un seguit d'objectes –alguns, segurament, ben poc útils– i del bus de la Guàrdia Urbana, que tracta de conscienciar sobre educació vial, destaca el circuit muntat pel Club Bike Trial Costa Daurada, en el qual els campions del món de l'especialitat, Àngel Batlle i Armand Mollà, participen en exhibicions per tal de donar a conèixer un esport que van començar a practicar Toni Bou o Albert Cabestany, entre d'altres.

Més endavant, jocs i possibilitat de competir davant d'una pantalla de videojocs, encara que amb poca presència de gent. Al davant, una parada de cuines solars i de bicicletes que funcionen amb energia de l'astre i, al costat, una altra que tractava de conscienciar els ciutadans sobre la necessitat de complir els objectius del nou mil·lenni. Els inflables ja havien desaparegut a causa de la pluja.

Avui, els corredors

Tot i que durant tot el dia d'ahir l'entrada i sortida de corredors, mecànics i personal dels equips va ser una constant, el xou de la Vuelta s'escenificarà avui, principalment al migdia. Tal com fa un any, la rambla Vella es convertirà en un aparador formidable de tot el que envolta la cursa. A la capçalera del circ, la recollida de signatures i la possibilitat de veure els protagonistes, i a la una, la sortida.

L'HORA

13.05 h
És
l'hora de la sortida neutralitzada de la cursa, des del vial Bryant. Els corredors faran uns 6,5 quilòmetres.

L'HORA

7.00 h
Des d'aquesta hora
la Guàrdia Urbana començarà a retirar els vehicles dels carrers pels quals transcorrerà la cursa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El nou edifici de la Diputació es construirà al solar del carrer Puigsacalm

GIRONA
Societat

Vandalitzen la façana gòtica de l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
infraestructures

Barreres dinàmiques per evitar la caiguda de roques a la C-14, a l’Alt Urgell

Coll de Nargó

La Guàrdia Urbana tanca el 2023 amb 961 denúncies per incivisme

FIGUERES
societat

Inauguren les instal·lacions de patologia forense a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús

Tortosa
habitatge

Obren el procés per optar a pisos per estudiants de la borsa municipal

salt

Una trentena d’activitats en la festa major d’estiu

GIRONA

La Festa Major 2024 arriba plena de novetats

QUART
societat

Absolen d’un delicte d’odi un home que va amenaçar un altre amb fer-lo heterosexual “a hòsties”

Barcelona