Societat

Un jurat popular declara culpable Pedro Jiménez de l'assassinat de dues policies a l'Hospitalet

El veredicte ratifica tots els extrems de l'acusació, que eleva la petició de condemna i demana el compliment íntegre de pena

Un jurat popular ha declarat per unanimitat Pedro Jiménez culpable de l'assassinat de dues policies en pràctiques i la violació d'una d'elles al seu pis de l'Hospitalet de Llobregat l'octubre de 2004. Els components del jurat han acceptat tots els al·legats de l'acusació i han ratificat el veredicte que va emetre l'Audiència de Barcelona el 2008 pels mateixos fets.

Els nou components del jurat popular consideren en el seu veredicte, llegit aquest divendres a l'Audiència de Barcelona, que Pedro Jiménez és culpable dels nou delictes de què l'acusa la Fiscalia: dos assassinats, agressió sexual, violació de domicili, profanació de cadàver, incendi, robatori amb violència i amb força i trencament de condemna.

Després de la lectura del veredicte, el ministeri públic ha elevat lleugerament la petició de condemna fins als 105 anys i sis mesos, les penes màximes per cadascun dels delictes, i ha sol·licitat que, atesa la seva "gran perillositat social i les seves escasses possibilitats de reinserció", que se li imposi el compliment íntegre de la condemna fins a un màxim de 40 anys.

En el seu veredicte, el tribunal popular considera provat que Pedro Jiménez va abordar el matí del 5 d'octubre de 2004 una de les policies, Silvia N., a la porteria de l'edifici i, després d'aconseguir entrar en l'habitatge de les víctimes, les va lligar de peus i mans, les va emmordassar i va violar Maria Aurora R.G. Posteriorment, el jurat popular creu que l'acusat va assassinar a ganivetades les dues noies, augmentant deliberadament el seu patiment quan encara estaven vives, va profanar el cadàver de Silvia N. i va abandonar la casa, emportant-se algunes de les seves pertinences i provocant un incendi al pis.

Finalment, Jiménez ha estat considerat també culpable d'un delicte de trencament de condemna, per no haver tornat a la presó després del permís penitenciari que se li havia concedir i d'haver fugit a Girona, on va acabar sent detingut. Per l'assassinat de les dues policies en pràctiques, Pedro Jiménez va ser condemnat l'any 2008 per l'Audiència de Barcelona a 83 anys de presó, però el Tribunal Suprem (TS) va anul·lar la sentència i va obligar a repetir el judici, en considerar que els fets haurien d'haver estat jutjats per un tribunal popular.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

El grup de suport a les persones sense llar de Badalona segueix en lluita

Badalona
Societat

Manresa controlarà l’impacte acústic de la Festa Major Alternativa

Manresa
llengua

La varietat dialectal, protagonista al setembre del festival “Posa-hi tu l’accent”

prada
Societat

La Policía Nacional marxa de Sant Cugat mentre no troba nou emplaçament

Sant Cugat del Vallès
Infraestructures

A licitació la connexió de l’L9 i Rodalies al Prat

El Prat de Llobregat
Itàlia

Recuperen el cos de l’última desapareguda en el naufragi del ‘Bayesian’

Barcelona
infraestructures

Cauen els primers arbres al parc Joan Miró tot i les protestes

barcelona
Societat

Troben sense vida el magnat britànic Mike Lynch

Transports

Renfe no diu com resoldrà el tall entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders

Tarragona