Societat

La policia deté a Roda de Barà un mafiós italià fugat

Ha estat arrestat prop del seu domicili. Es tracta d'un integrant de la màfia siciliana que va fugir d'Itàlia aprofitant un permís penitenciari

Agents de la policia estatal han detingut a Roda de Barà (Tarragonès) P. M., de nacionalitat italiana i 57 anys, reclamat per les autoritats del seu país. L'home va ser localitzat prop del seu domicili, i en ser detectat per la policia va intentar fugir sense èxit. El seu germà, G.M., va ser arrestat per la policia italiana el passat dia 31 de desembre a Milà, després de viatjar des de Catalunya, on residia, per passar el Nadal amb la seva família.

Els dos germans són membres destacats de la criminalitat siciliana i formen part de l'estructura de la Cosa Nostra dedicada al tràfic internacional d'estupefaents. Tots dos complien condemna per tràfic de drogues i van fugir aprofitant permisos penitenciaris.

Les investigacions fetes de forma conjunta amb la policia italiana van permetre delimitar les poblacions de la zona de Tarragona en les quals els fugitius podrien amagar-se. A més, els agents van constatar l'any passat la intenció de G.M. de viatjar a Itàlia, on anava a reunir-se amb la seva família per passar el Nadal. Això va ser comunicat als investigadors italians, que van establir els dispositius que van permetre la seva captura.

Mentrestant, els agents especialitzats en la localització de fugitius de la policia estatal van continuar les indagacions per localitzar el seu germà. Van esbrinar que durant algun temps va residir en companyia d'un altre compatriota a Torredembarra (Tarragonès), i que va abandonar aquest habitatge com a mesura de seguretat. Van intensificar la recerca a les localitats més pròximes fins que finalment va ser localitzat i detingut a Roda de Barà.

Els fets pels quals els fugitius eren buscats van succeir a la localitat italiana de Milà. Tots dos van participar en la importació de més de 400 quilos de cocaïna procedent d'Amèrica del Sud. Per aquests fets van ser detinguts, jutjats i condemnats a penes superiors als 30 anys. Cap dels germans es va reincorporar al centre penitenciari on complien condemna després de gaudir de sengles permisos penitenciaris.

La investigació l'han fet conjuntament el grup de localització de fugitius de la comissaria general de Policia Judicial, la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona i la Squadra Mobile de la Policia de Milà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona