Societat

La Generalitat Valenciana recorrerà l'elecció si Indústria confirma Zarra

El govern de Camps s'oposa “radicalment” a la instal·lació i creu que la decisió és un greuge per al País Valencià

S'anuncien mobilitzacions

Tot i que el govern valencià va ser, entre tots els executius autonòmics implicats, el que amb més tebiesa va reaccionar davant l'aparició d'una candidatura dins del seu territori, ahir va criticar durament l'avantatge que ha pres Zarra amb vista a acollir finalment el magatzem.

L'executiu de Francisco Camps va anunciar que recorrerà la decisió del Ministeri d'Indústria, si es confirma finalment l'opció de Zarra. “Ens oposem radicalment a la instal·lació del magatzem i del centre tecnològic associat ja que no queden garantides les mesures de seguretat exigibles”, va declarar el vicepresident tercer i conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, Juan Cotino.

La Generalitat Valenciana va remetre en el seu moment una sèrie d'al·legacions a l'Estatque “no han sigut considerades”, segons el conseller. Les més importants es referien a la falta d'idoneïtat del comportament geotècnic del sòl, el risc de moviments sísmic, l'absència d'infraestructures de transport “adequades” o la presència d'una massa forestal important en les proximitats.

El govern de Camps va criticar igualment el fet que en un primer moment es rebera una telefonada des del ministeri, en què s'assegurava que la decisió de Zarra era definitiva i que, només després que la Generalitat Valenciana expressara el seu rebuig, es va ajornar l'elecció.

Cotino va aprofitar també la preferència d'Indústria per Zarra per afegir-la al catàleg de suposats greuges del govern espanyol (PSOE) respecte al País Valencià, on mana el PP. “Rodríguez Zapatero pretén emportar-se l'aigua i deixar-nos els residus nuclears. Així no es fan les coses”, va manifestar Cotino en al·lusió a la derogació del transvasament de l'Ebre.

Per la seua banda, el secretari general del PSPV-PSOE, Jorge Alarte, “nítidament” contrari a l'elecció de Zarra, va retraure a l'executiu de Camps que “no haja combatut la decisió” d'Indústria.

LA FRASE

Rodríguez Zapatero pretén emportar-se l'aigua i deixar-nos els residus nuclears. Així no es fan les coses
Juan Cotino
conseller del govern valencià


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

Barreres dinàmiques per evitar la caiguda de roques a la C-14, a l’Alt Urgell

Coll de Nargó

La Guàrdia Urbana de Figueres tanca el 2023 amb 961 denúncies per incivisme

FIGUERES
societat

Inauguren les instal·lacions de patologia forense a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús

Tortosa
habitatge

Obren el procés per optar a pisos per estudiants de la borsa municipal

salt

Una trentena d’activitats en la festa major d’estiu

GIRONA

La Festa Major 2024 arriba plena de novetats

QUART
societat

Absolen d’un delicte d’odi un home que va amenaçar un altre amb fer-lo heterosexual “a hòsties”

Barcelona
girona

La Plataforma pel Decreixement detecta 78 pisos turístics ‘il·legals’ a Girona

girona
societat

El 48% dels catalans creu que hi ha massa immigrats

barcelona