Societat

L'atracador anònim

L'autor del tret mortal en una sucursal bancària de Cambrils és un atracador desconegut que busquen des de fa mesos totes les policies

Se li atribueixen una vintena d'assalts més, concentrats al nord de la Península

Com a mínim un dels dos atracadors que dilluns van assaltar una sucursal del Banco de Santander de Cambrils i van matar d'un tret l'empleada de la caixa van participar el 19 de juliol passat en l'assalt d'una entitat bancària a Astúries, concretament a la població de Llanera. La comparació de les imatges de les càmeres de seguretat d'una i altra entitat evidencien que el lladre va fer servir la mateixa perruca i la mateixa barba postissa, tot i que a Llanera es va posar ulleres. En tots dos casos va intimidar els empleats amb un revòlver que duia amagat en una bossa bandolera que també s'aprecia en les dues imatges, però a Cambrils un moviment erroni va fer que l'arma se li disparés accidentalment i que la bala rebotés amb la mala fortuna d'anar a parar a un punt vital d'Estela Calduch, la jove de 25 anys de Sant Carles de la Ràpita que aquell matí atenia els clients a la caixa. Immediatament l'atracador i el seu còmplice, que havia entrat segons després a l'oficina, també disfressat amb gorra, bigotis i ulleres, van fugir de l'oficina prenent uns segons com a ostatge una de les altres empleades per evitar quedar atrapats entre les dues portes de seguretat que hi ha per accedir a l'entitat. Amb l'empleada d'ostatge, l'altra treballadora que va quedar a dintre de l'oficina no va tenir cap més remei que obrir-los la porta del carrer. Un cop a fora, van fugir corrents, deixant l'ostatge entremig de les dues portes. La noia va assegurar a la policia que els dos atracadors havien fugit a peu, tot i que els investigadors no descarten que els esperés un tercer còmplice amb un vehicle en una zona propera.

L'atracador que va disparar l'arma i que també va protagonitzar l'assalt del juliol a Astúries està implicat amb tota probabilitat amb una vintena d'atracaments més registrats en el darrer any a la zona d'Astúries, Cantàbria i, sobretot, el País Basc. El més curiós del cas, però, és que malgrat el convenciment de la policia de la implicació d'aquest individu amb tants assalts violents, continua sent un atracador anònim perquè fins avui ningú no l'ha pogut identificar amb noms i cognoms. Fa mesos que la Policía Nacional, la Guàrdia Civil i l'Ertzaintza tenen la seva imatge, però ningú sap qui és. És més, fins i tot és possible que ni tan sols sigui un delinqüent fitxat per la policia. Passa exactament el mateix amb els seus còmplices, que com a mínim són dos depenent del lloc on actua. Els investigadors no tenen cap dubte que es tracta d'una banda professional itinerant que tria oficines de municipis petits amb mesures de seguretat fràgils. En el cas de Llanera, els dos assaltants van entrar en una oficina de Cajastur situada al polígon industrial d'aquesta població asturiana i es van poder endur una important quantitat de diners. Precisament diverses oficines de Cajastur han estat objecte des de desembre passat d'atracaments similars, però la Policía Nacional va aconseguir detenir els presumptes autors ara fa un mes: eren tres germans i van ser arrestats a a Calahorra (La Rioja). Des del 29 de setembre, aquests tres individus estan empresonats per ordre judicial. No obstant això, la policia investiga si aquesta banda està directament o indirectament relacionada amb la que la que lidera l'atracador anònim de Cambrils. Fonts de l'Ertzaintza sí que van confirmar ahir a aquest diari que l'autor del tret de Cambrils és el mateix que hauria participat en almenys dos assalts més al País Basc, un dels quals fa tot just una setmana a la població de Barakaldo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Alfonso García
Amo de la taverna Casa Alfonso de Barcelona, que celebra els 90 anys

“Tenim clients que venen amb els seus néts que ja havien vingut amb els avis”

Barcelona
Santiago Agrelo
Franciscà. Arquebisbe emèrit de Tànger

“L’evangeli no es pot compaginar amb el rebuig de l’immigrant”

Barcelona
Societat

Denuncien Albiol per haver donat dades d’un home sense sostre

Badalona
SOCIETAT

Palafolls tancarà la comissaria algunes nits aquest mes per acumulació de baixes dels agents

Palafolls
SOCIETAT

Entra en servei el telefèric de la Vall Fosca fins al 30 de setembre

Torre de Capdella
SOCIETAT

El Maresme busca quaranta mentors per a joves tutelats i extutelats

Mataró

Insparya, la millor clínica de trasplantament capil·lar arriba a Barcelona

El TSJC obliga Cerdanyola a tramitar la segregació de Bellaterra

Cerdanyola del Vallès
gastronomia

Obre la gelateria d’Albert Adrià a la Rambla

Barcelona