Societat

L'alcalde d'Horta considera que amb l'imputació de Delta 0 “s'ha fet justíca”

L'advocat de dues de les famílies dels bombers morts, Pau Simarro, no descarta demanar més imputacions

CCOO i UGT confien que la investigació judicial aclareixi els fets

L'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, s'ha mostrat satisfet amb la decisió de la titular del jutjat de Gandesa d'imputar per cinc delictes d'homicidi imprudent el cap de l'operatiu durant l'incendi dels Ports (Delta 0). Ferràs ha assegurat que el poble i ell mateix han confiat des del primer dia en què la justícia trobaria els responsables de “la mala gestió” que va desembocar en la mort de cinc bombers del GRAF Lleida durant l'incendi dels Ports, al juliol del 2009.

Segons l'alcalde, tot i que se la va posar en dubte per la seva joventut, la magistrada de Gandesa “ha actuat amb coneixement de causa” i de forma “responsable i serena”. “Ha fet la feina que havia de fer”, ha sentenciat.

Ferràs ha considerat que el poble d'Horta “ha d'estar agraït” perquè “s'està fent justícia” i ha apuntat que al municipi no es volia trobar culpables sinó conèixer la veritat del que va passar i saber qui n'eren “els seus responsables”.

L'alcalde ha reconegut sentir-se satisfet “que l'estat de dret funcioni” després d'“una comissió parlamentària on tot es va extrapolar i magnificar”. “La justícia està al seu lloc i esperem que trobi els responsables”, ha afegit.

Més imputacions

Per la seva banda, l'advocat de dues de les famílies dels bombers morts, Pau Simarro, ha valorat positivament la resolució de la jutge. El lletrat ha explicat que aquestes imputacions poden suposar per Font una condemna total d'entre 10 i 12 anys de presó. Així mateix, no descarta que a partir de la declaració de Font pugui sol·licitar la imputació d'altres comandaments de Bombers o d'algun responsable d'Interior.

Continuar investigant

El sindicat CCOO confia que la imputació de Delta O permeti aclarir què va passar i arribar on no ho ha fet el departament d'Interior. “Fins ara no estem contents amb el que s'ha portat a terme” des de la conselleria, ha dit el portaveu sindical Manel Farré. A més, ha assegurat que CCOO manté la mateixa posició des del primer dia de l'incendi: és necessari continuar investigant els fets.

El portaveu ha desitjat que al final es pugui saber quins són els errors que es van cometre per poder impedir que es tornin a repetir. En aquest sentit, ha considerat “un error” creure que tot el que va succeir el 21 de juliol, que va acabar amb la mort de cinc Bombers i un altre va resultar ferit greu es pot imputar a la mala sort o a que es tractava d'un fet inevitable.

Comandaments poc qualificats

Més contundent, el secretari general de la secció de Bombers d'UGT, Antonio del Rio, ha assegurat que els responsables de l'incendi d'Horta de Sant Joan “són aquells que van posar al capdavant dels comandaments persones poc qualificades”. Per aquest motiu, vaticina que la jutge acabarà imputant càrrecs que estan per sobre de Delta 0.

En aquest sentit, ha lamentat que tot el pes recaigui ara sobre Carles Font, i ha assenyalat que la pròpia organització del cos de Bombers i l'administració en sí mateixa també són culpables de la tragèdia. Segons Del Rio, aquesta “es podria haver evitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.