Societat

L'advocat dels familiars: “Hi haurà més imputats”

L'acusació apunta ara cap a altres comandaments i la directora general de Prevenció i Extinció d'Incendis

La decisió de la jutgessa instructora de cridar a declarar Carles Font com a imputat ha satisfet l'advocat de familiars de tres dels cinc bombers morts, Pau Simarro, que des del primer moment de la instrucció ha parlat de possibles negligències dels comandaments de l'operatiu i, en especial, del cap de guàrdia. Simarro creu que el testimoni d'alguns caps de bombers ha demostrat que no es van prendre les decisions adequades en el moment crític de l'incendi, i que això va tenir com a conseqüència fatal l'atrapament mortal dels bombers de GRAF Lleida.

Simarro, que representa familiars dels bombers David Duaigües, Jordi Moré i Ramon Espinet, creu que ara el cas “entra en una segona fase” en què hi podria haver “noves imputacions”. Simarro apunta a comandaments que estaven en l'incendi, com ara els responsables dels serveis aeris, que, al seu entendre, no es van mobilitzar de manera coordinada i efectiva, als comandaments situats fora de l'incendi, a responsables de la previsió i l'estratègia de l'extinció, i a responsables d'Interior per la gestió dels informes i la informació sobre el cas, com ara la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Olga Lanau.

També creuen que hi haurà més imputacions l'advocat del bomber supervivent Pepe Pallàs i el de la dona de Jordi Moré, Xavier Nayach. L'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, va declarar ahir a l'agència ACN que, amb la imputació de Carles Font, “s'està fent justícia” i que confia que la justícia trobi els responsables de la “mala gestió” de l'extinció. El municipi –va dir l'alcalde– no vol trobar culpables, sinó “saber la veritat i conèixer-ne tots els responsables”.

63
declaracions judicials
s'han fet des que va començar la instrucció judicial de l'incendi d'Horta fins ara.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.