Societat

Els llauradors de Silla es queixen per l'estat d'oblit del camp

L'Ajuntament vol desviar més de 40.000 euros de la partida agrària per fer un carril bici al Camí del Port

Des de fa anys els llauradors de Silla han deixat de confiar que el camp tinga remei, sobre tot que continue molt de temps tal com l'han conegut. Els llauradors, que és la classe treballadora que més ha envellit, ja fa molts anys que saben que el seu treball no és segur i que les collites igual poden ser bones que ruïnoses i com cada any són més negatives, és natural que els joves hagen anat desinteressant-se del camp.

Ara mateix hi ha la campanya de la taronja, que de moment no té eixida. Les lletugues trocadero tampoc no tenen ni preu; és possible que la ceba i la creïlla vagen bé, però no se sap. Tot és una aventura. I mentre els llauradors viuen desesperats i o resignats, ¿els governs què fan? Què fan a Brussel·les, què fan a Madrid, què fan a València, què fan a Silla? La resposta, segons els llauradors, és que no fan res.

A Silla, segons alguns membres del Consell Agrari, encara cal afegir les maniobres municipals per a deixar-los sense pressupost. Per exemple, intenten desviar una partida de 41.000 euros del Consell, per al carril bici del camí del Port. La indignació dels agricultors és total, perquè precisament es tracta d'un projecte que mai ha obtingut el seu vist i plau, que troben absurd i innecessari invertir ni un euro en un carril bici pel terme, quan no se n'ha fet cap dins del casc urbà, que és on podria tindre més sentit.

Cal afegir la indignació dels afectats per les obres de les conduccions de les aigües de la depuradora de Pinedo, ja que a hores d'ara encara no han abonat ni un cèntim als afectats. Com l'ajuntament no fa res per a reclamar-ho, el Consell Agrari està preparant un document, que afegiran a les reclamacions del sindicat agrari AVA. Es dóna la circumstància que el Consell Agrari, la Séquia Real del Xúquer i el plenari municipal prengueren posicions en contra d'aquest projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.