Societat

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola col·laborarà en la reinserció social de joves

L'objectiu és reduir la llarga espera de les sentències i la criminalització dels menors

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals l'adhesió al conveni de col·laboració subscrit per la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i les Fiscalies de les Audiències provincials del País Valencià pel que es podran agilitzar els tràmits judicials a menors i reforçar la labor educativa amb la finalitat d'aplicar als jóvens d'entre 14 i 18 anys, amb xicotetes infraccions, mesures correctores ràpides i eficaces evitant la llarga espera de les sentències judicials.

L'objectiu d'este acord és trobar accions socioeducatives adequades i dimensionades al delicte o la falta comesa pel jove, valorant les seues circumstàncies, així com el recurs o la tasca idònia per a cada cas amb l'objectiu d'aconseguir una reinserció positiva en aquelles situacions en què no resulta convenient criminalitzar al menor.

Amb aquesta finalitat, l'equip tècnic de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques i la Fiscalia de Menors de l'Audiència Provincial seran els encarregats de derivar els casos pertinents a l'àrea educativa i Serveis Socials del municipi en la recerca del millor recurs socioeducatiu, així com en l'explicació al menor de l'activitat reparadora a realitzar, la notificació de la finalització de l'activitat i l'adequat compliment de tasques en cadascun dels casos que li siguen derivats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.