Dimiteix la direcció de l'IES Joaquim Bau
L'equip directiu de l'IES Joaquim Bau de Tortosa va comunicar ahir que ha renunciat als càrrecs. El motiu és que el Departament d'Educació no els ha concedit l'obertura d'una nova aula al centre, que tenia com a objectiu poder atendre la forta demanda prevista a primer d'ESO. Però una vegada acabat el període de preinscripció, Educació hauria preferit autoritzar l'obertura d'una nova aula a l'IES de l'Ebre, l'altre institut públic de Tortosa. L'IES de l'Ebre acaba d'estrenar obres de reforma, i segons Educació podria absorbir els alumnes que s'hagen quedat sense plaça a l'IES Joaquim Bau, on s'han de fer obres per ampliar els estudis de l'escola de cuina. Però la decisió no ha agradat gens a la direcció de l'IES Joaquim Bau, que ahir a la nit va comunicar la decisió al consell escolar del centre. A més, el fins ara director, Joan Serra, també ha convocat per a aquest matí una roda de premsa.
L'IES Joaquim Bau imparteix ESO i els batxillerats d'arts, ciència i tecnologia, i humanitats i ciències socials. A més, és la seu de l'escola d'hostaleria de les Terres de l'Ebre, ara amb un cicle formatiu de grau mitjà de cuina i sala. A banda, és escola verda i té diversos projectes d'innovació en llengües estrangeres (amb el CEIP Ferreries i el CEIP Cinta Curto), esports i noves tecnologies.
El precedent del 2002
Aquesta no és la primera vegada que, en els últims anys, l'equip directiu de l'IES Joaquim Bau presenta en bloc la dimissió. Al juliol del 2002, el director Manolo Pla, la resta de l'equip directiu i els 22 membres del consell escolar del centre també van anunciar la seua «dimissió irrevocable» per protestar contra la planificació «ineficaç i arbitrària» del departament. En aquella ocasió, la dimissió va ser motivada per la pèrdua de la seu de l'Escola Oficial d'Idiomes (que finalment es va situar a l'antiga Casa d'Exercicis), així com per la denegació del programa Treball per Formació; de cicles formatius de grau mitjà i superior que no oferissin altres centres de la comarca, i dels batxillerats a distància com a complement dels batxillerats nocturns. Amb tot, el delegat d'Ensenyament d'aquella època, Francesc Ferrer, no va acceptar la dimissió de l'equip directiu, i van haver de continuar desenvolupant les seues funcions.