Societat

Màgia potàgia per a les falles de Silla

SENSE EMBUTS NI MENTIDES

Els controvertits casals de les falles de Silla, que començaren a fer-se en les zones verdes dels parcs de l'Estació, Alteró i les Eres, han arribat a la meitat de la seua construcció i prou, perquè a l'ajuntament ja no li queda ni un euro més per a gastar, segons ha dit l'alcalde! Ara, si s'han d'acabar, hauran de fer-ho els beneficiaris de l'operació, o siga les mateixes falles. Evidentment, els fallers i les falleres volen menjar-se'l cru, perquè «ens ha enganyat com als caragols», segons una fallera ex-fan de Baixauli.

Els problemes començaren quan l'arquitecte municipal, Joan Boronat, es negà a signar els primers projectes i se n'hagueren de fer de nous, per la qual les obres tardaren tant a començar-se. Els nous projectes significaven, però, un increment dels costos, pràcticament del 50%, de manera que en aquests moments fan falta uns 400.000 euros per a continuar amb les obres fins al final. Aquest és un problema immens per a les falles, que no poden ni accedir a una hipoteca, perquè l'edifici no és de la seua propietat.

Encara hi ha un altre problema relacionat amb el casal del parc de l'Estació, que és el més difícil i extraordinari de tots, perquè el casal no disposa ni d'aigua potable, ni de canonades d'evacuació! Sembla impossible, però això és tan cert com que sant Sebastià és el patró de Silla. A qui se li pot imputar una errada del calibre de fer un edifici i deixar per al final les infraestructures?, es pregunten els fallers del Mercat, que són els afectats. I sobre tot es pregunten: i ara què?

Tot plegat, tantes errades, improvisacions i fantasies, han presidit tot l'afer dels casals. Tot començà amb la decisió personal de l'alcalde de destinar la subvenció del Pla Zapatero a fer casals per a les falles i en zones verdes, desoint el veïnat; després, fent uns projectes tant sense cap ni peus, que l'arquitecte municipal es negà a aprovar; a continuació volent enganxar els desaigües i les aigües potables de manera temerària, a la qual cosa qui s'ha oposat ha estat el tècnic Josep Valero; tot seguit, no disposant de pressupost, ni de tresoreria suficient; a continuació, no acabant les obres a temps; finalment, volent-los passar una pilota de més de 60 milions a les falles; etcètera. O siga, tot un regal dels Reis Mags i de la màgia potàgia de l'alcalde a les falles de Silla, que mai no oblidaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

La Paeria serà part en les causes per delictes que generin alarma social

Lleida
Societat

Mor Eduardo Sayas, el català que va crear el concepte ‘top model masculí’

Infraestructures

Renfe inverteix 75 milions per modernitzar estacions a Catalunya

Barcelona
Itàlia

Recuperen el cos del magnat britànic Mike Lynch del iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

FIGUERES

S'ampliarà la zona de vianants del passeig Ramon Berenguer II per la Setmana de la Mobilitat

GIRONA
societat

Mobilització festiva i reivindicativa en defensa del parc Jordi Vilamitjana

girona
canvi climàtic

Les morts per calor a Europa es podrien triplicar a finals de segle

barcelona
Societat

Activen l’alerta per previsió de pluges intenses al Prepirineu oriental

Barcelona