Reportatge

La cultura popular suma

Valls recupera el ‘Ball de la Candela' i estrena un lleó coronat

El seguici popular vallenc incorporarà una nova bèstia: un lleó coronat que ha esculpit Lluís Musté. El nou element es presentarà en societat el dia 29 de gener, en un acte que reunirà els tres únics lleons amb corona de Catalunya: el de Tarragona, el de Reus i el de Barcelona. D'altra banda, la ciutat recupera el Ball de la Candela, que s'havia representat en diverses Decennals del segle XIX, dins la tradició de balls parlats del Camp de Tarragona. La nova versió s'escenificarà en diversos espais de l'església de Sant Joan. L'estrena tindrà lloc el dia 3 de febrer.

Trobades

Durant les festes se celebrarà una mostra de gegants, el dia 6 de febrer; una mostra de moixigangues, el dia 30 de gener, i la Mostra de Diables de la Terra, el dia 5 de febrer. L'ocasió és única, ja que permetrà veure la Santantonà del Forcall, a més dels Dimonis d'Alcúdia, les Falles d'Andorra la Vella i la Diablada dels Qori Inkas bolivians. La diada es clourà amb correfoc.

8.000 castellers

M.J.R.

Per les Decennals, la ciutat bressol dels castells convida totes les colles dels Països Catalans. Enguany la trobada reunirà 8.000 castellers els dies 29 i 30 de gener. El dissabte se celebrarà un Simposi Casteller en què es reflexionarà sobre evolució, mitjans de comunicació o internacionalització respecte al fet casteller. Diumenge, les colles sortiran en cercavila i tot seguit oferiran una actuació conjunta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.