Societat

homenatjats

Josep Bergadà rep la medalla de la vila 2010 de Constantí

El municipi nomena fill predilecte Josep Maria Ràfols, representant de la generació que va viure la postguerra

L'exalcalde socialista de Constantí Josep Bergadà va rebre ahir la medalla de la vila 2010 en reconeixement als 14 anys (1993-2004) en què va ocupar l'alcaldia del municipi.

Ahir al vespre es van lliurar els premis i distincions del municipi, en un acte que va tenir lloc en el marc del pregó de la festa major de Sant Sebastià. Entre els homenatjats es va distingir com a fill predilecte Josep Maria Ràfols, en representació de la generació de persones que van viure la Guerra Civil espanyola i el període de postguerra.

El reconeixement de fill adoptiu de Constantí va recaure en Eugenio Rodríguez, que es va establir al municipi el 1980 i on ha estat vigilant municipal, policia local i membre de la brigada municipal.

El premi Centcelles al mèrit ciutadà es va lliurar al Club d'Escacs pels més de vint anys en què ha donat a conèixer el nom del municipi en campionats estatals; el premi d'Acció Cívica va ser per a Pedro Ignacio del Castillo, mestre de l'escola pública i un referent de la comunitat educativa, i el premi a l'Acció Esportiva 2010, per a Ricardo Corbacho, responsable del Club de Karate des de fa 25 anys.

Constantí celebra avui el dia central de la festa major amb els actes més solemnes de la programació. El seguici festiu acompanyarà les autoritats fins a l'església (11.45h) on se celebrarà l'ofici i es farà la benedicció de les coques tradicionals.

Dissabte (23.30h) s'ha programat la Nit Jove i diumenge (13.00h) es batejarà la nova bèstia de foc dels Amics de la Coca, que farà el recorregut fins a l'ajuntament.

LA XIFRA

6
persones i entitats
han rebut premis i reconeixements de la vila amb motiu de l'inici de la festa major


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.