Societat

Plaer contingut fins al final a la ‘Missa de la coronació'

El retorn de la imatge de la Mare de Déu de la Candela al seu cambril va tancar els actes religiosos de les Festes Decennals que han estat marcades per la celebració de l'any jubilar

L'eucaristia d'ahir, al matí, a l'església de Sant Joan de Valls, va tenir un espectacle de luxe amb motiu del centenari de la coronació de la Mare de Déu de la Candela. L'orquestra Camerata XXI, que dirigeix l'alemany Tobias Gossmann, la coral Terpsícore i els solistes Núria Besora, Eva Suances, Raül Fernández, Albert Pàmies i Esther Martínez van ser els protagonistes de la Missa de la coronació, de Mozart.

Aquesta producció musical dels Amics de la Música de Valls va servir per acompanyar els diferents moments de la litúrgia i va proporcionar un to solemne, i alhora emotiu, a la cerimònia religiosa.

El ritual, amb una església absolutament plena, va tenir moments especialment brillants en la seva execució, especialment durant el sagrament de la comunió, amb l'Exultate jubilate K165, que va interpretar la soprano Esther Martínez. Al final, els feligresos que omplien el temple gòtic van adreçar-se cap al cor, des del qual actuava la formació orquestral i els cantaires, per agrair-los amb forts aplaudiments l'excepcional concert que havien dedicat a la Candelera.

La coral Terpsícore també va dedicar un homenatge als familiars de la cantaire Josefina Ferré, directora de l'escola Enxaneta, morta recentment, per a la qual havien deixat un seient buit amb un ram de flors, que van poder recollir els seus familiars.

La clausura dels actes religiosos de les festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela es va produir a la tarda, amb la devolució de la imatge de la Mare de Déu de la Candela al seu cambril. Prèviament l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va tancar l'any jubilar concedit pel papa Benet XVI en ocasió del centenari de la coronació de la imatge.

Retorn al cambril

Aquesta cerimònia es va fer després de la novena en la qual va predicar el mateix prelat, que també va presidir l'eucaristia del dia, especialment dedicat a pregar pels fruits espirituals de l'any jubilar i de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela.

Durant el trasllat des de l'altar major de l'església de Sant Joan fins a la capella, la imatge va ser portada per quatre grups de quatre persones que representaven els diversos equips de serveis de les parròquies de Valls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.