Societat

Imputen cinc dels detinguts en una trama de dopatge a l'esport a Catalunya

El jutjat d'instrucció número1 d'Olot decreta llibertat amb càrrecs, per tràfic de substàncies i associació il·lícita, per als cinc imputats

La investigació va començar del mes de desembre arran de la denúncia d'un ciclista professional que va rebre un correu electrònic amb ofertes de diverses substàncies dopants

El jutge ha imputat per tràfic de substàncies cinc dels detinguts en una operació contra el dopatge a l'esport que s'ha desenvolupat arreu de Catalunya.

La investigació policial, batejada amb el nom de “cas cursa”, ha acabat amb la detenció de set persones suposadament implicades en una xarxa que subministrava anabolitzants, EPO, clembuterol o trembolona a esportistes.

Els mossos han fet diversos escorcolls i han decomissat més de 12.000 dosis de substàncies.

El jutjat d'instrucció número 1 d'Olot ha pres declaració a cinc dels detinguts. Després d'escoltar la seva versió, el jutge ha decretat llibertat provisional i els ha imputat el delictes de tràfic de substàncies dopants i associació il·lícita. La detenció de dues persones més ha quedat sense efecte.

La investigació va començar del mes de desembre arran de la denúncia d'un ciclista professional que deia que una persona desconeguda li havia enviat un correu electrònic oferint-li diverses substàncies dopants.

Les indagacions policials han servit per corroborar que hi havia una xarxa que distribuïa substàncies dopants a culturistes, atletes de mitja marató i marató, ciclistes i esportistes de triatlons i duatlons. Fins i tot haurien venut dosis a un menor d'edat.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.