Societat

Protesta antinuclear a la plaça de Sant Jaume

Unes 400 persones van participar ahir en una manifestació a Barcelona contra les centrals nuclears i en solidaritat amb el poble japonès per la tragèdia viscuda amb el tsunami i els terratrèmols i els greus danys que hi ha hagut a la central de Fukushima.

La protesta –organitzada per una vintena d'associacions, en les quals hi havia Ecologistes en Acció o Jóvens de les Terres de l'Ebre– es va realitzar de manera simultània a una trentena de ciutats de l'Estat espanyol i Lisboa.

A Barcelona, la protesta es va fer davant el consolat del Japó i a la plaça Sant Jaume. “Som aquí per demanar al govern de la Generalitat i de l'Estat que facin tot el que sigui possible per tancar les centrals més perilloses com Garoña, Cofrents i Ascó i marcar un calendari per tancar la resta”, va declarar la delegada de Greenpeace a Catalunya, Anna Rosa Martínez.

D'altra banda, el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, es va reunir ahir amb el membre del Consell de Seguretat Nuclear Antoni Gurgui. A la reunió, s'assegura que es van confirmar els bons nivells de seguretat de les tres centrals nuclears ubicades a Catalunya. Mena, a petició pròpia, compareixerà en comissió parlamentària per exposar les polítiques de seguretat nuclear a Catalunya, i la revisió dels protocols de les centrals, que ara proposa l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.