Societat

L'exdirector d'Ascó declara per la fuita radioactiva del 2007

L'excap de vigilància radiològica també compareix aquest dilluns al jutjat de Gandesa

L'excap de l'explotació i l'inspector resident titular del Consell de Seguretat Nuclear ho faran divendres

L'exdirector de la central nuclear d'Ascó, Rafael Gasca, ha comparegut aquest dilluns al matí davant la jutgessa de Gandesa per prestar declaració com a imputat en el cas de la fuita de partícules radioactives de la unitat I del complex atòmic el novembre de 2007. Posteriorment, està prevista la declaració, també en qualitat d'imputat, de l'excap de vigilància radiològica de la planta, Francesc González. Tots dos han arribat als jutjats acompanyats de l'equip d'advocats que l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV) ha contractat per a la seva defensa davant les acusacions per presumptes delictes d'exposició a radiacions ionitzants, ecològic, contra la seguretat al treball i falsedat documental.

Segons les previsions, l'excap de l'explotació de la central, Jordi S, declararà divendres. També ho farà divendres el quart imputat, l'inspector resident titular del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Antonio G R, a qui la jutge acusa dels presumptes delictes d'exposició a radiacions ionitzants per imprudència i delicte ecològic genèric.

L'obertura de diligències prèvies als jutjats de Gandesa va tenir lloc després que la fiscalia de medi ambient de Tarragona presentés una denúncia contra els quatre imputats arran d'una investigació que es va allargar durant més de dos anys. Segons el fiscal, l'emissió de partícules radioactives tant a l'interior com a l'exterior del recinte de la central no va ser fruit d'errades mecàniques o tècniques, sinó per “negligències, imprudències i omissions”. A més, l'incident, que va tenir lloc novembre de 2007, no va ser comunicat oficialment al CSN, com és preceptiu, fins abril de 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tortosa, Roquetes i Alfara de Carles s’alien per promoure el parc natural del Port

TORTOSA

Retiren de les platges residus i algues arrossegats pel Ter en l’última crescuda

TORROELLA DE MONTGRÍ

Un projecte europeu posa en valor el paisatge cultural de muntanya

RIPOLL

Aturada part de la circulació a L3 del Metro per un despreniment

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Preveuen aprovar l’ordenança de la ZBE al ple de setembre

girona

Consulta popular per escollir la reforma del parc municipal

MOLLERUSSA

Restaurat el campanar de Valls, el més alt de Catalunya

VALLS

El jardí botànic Marimurtra commemora el 150è aniversari del naixament de Carles Faust

BLANES
societat

El govern vol anar de la mà del professorat per desenvolupar el conveni amb l’OCDE

barcelona