Societat

EUA prohibeix la importació de llet i verdures de Fukushima

Detindrà i examinarà els productes a la duana a causa de la contaminació radioactiva detectada al Japó

La CE descarta en aquests moments restriccions en l'entrada d'aliments japonesos

La Direcció d'Aliments i Medicaments d'EUA (FDA per les seves sigles en anglès) ha informat que detindran a la duana tots els productes làctics, verdures fresques i fruites de les províncies nipones de Fukushima, Ibaraki, ochigi i Gunma a causa de la contaminació radioactiva detectada recentment.

L'organització reguladora ha indicat que examinarà totes les importacions d'aquest tipus procedents de Japó per determinar si són originàries de les quatre províncies afectades i analitzarà la radiació d'aquelles que provinguin d'alguna de les zones. La FDA mantindrà la prohibició fins que es confirmi que els productes de les àrees properes a Fukushima Daiichi, on es treballa per contenir la radioactivitat, són segurs.

Pel que fa al sector agroalimentari, EUA importa especialment productes marins i processats del Japó, país del que prové el 4% de totes les importacions alimentàries del país nord-americà.

La FDA ha destacat que, a causa dels devastadors efectes del terratrèmol del passat 11 de març, el comerç de productes alimentaris amb les províncies afectades s'ha aturat per problemes logístics, per la qual cosa no hi ha productes contaminats al seu mercat.

El primer ministre japonès, Naoto Kan, ha demanat a les autoritats de Fukushima que suspenguin la distribució i desaconsellin el consum d'onze tipus de verdures, mentre que ha sol·licitat una mesura semblant per a la llet i el julivert.

La CE descarta prohibicions de moment

La Comissió Europea (CE) descarta en aquests moments una prohibició o restriccions a l'entrada de productes agroalimentaris japonesos i manté les seves recomanacions als països comunitaris per verificar si aquestes importacions tenen radioactivitat.

El portaveu comunitari de Sanitat, Frédéric Vincent, ha explicat que si un país comunitari trobés un aliment nipó amb aquest problema es posaria en marxa una reglamentació a la UE sobre accidents nuclears i seguretat alimentària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.