Societat

gastronomia

Art Restaurant de l'Espluga

El xef Car­les Bar­neda, nas­cut a l'Espluga de Fran­colí, va cur­sar estu­dis a l'Escola d'Hos­ta­le­ria i Turisme de Cam­brils i va com­ple­men­tar la seva for­mació a l'Escola d'Hos­ta­latge i Res­tau­ració de Bar­ce­lona. Poste­ri­or­ment va pas­sar per les cui­nes de l'Hos­tal del Sen­glar, Els Tem­pli­ers (França), La Gran Tor­tue (França), Neic­hel, El Bulli, Can Bosch, Pas­tis­se­ria Rovira i Hotel Ciu­tat de Tar­ra­gona entre d'altres. Fou triat Xef de l'any per la pres­ti­gi­osa guia Gour­mand l'any 2003 i fou fina­lista en el con­curs Cui­ner de l'any en repre­sen­tació de Tar­ra­gona i en el Jeu­nes Res­tau­ra­teurs d'Europe.

Amb aquesta bri­llant ruta pro­fes­si­o­nal, Car­les Bar­neda va des­co­brir una antiga masia amb encant, refor­mada, situ­ada als afo­res de l'Espluga de Fran­colí, a uns 100 metres del celler del poble, on anti­ga­ment s'ela­bo­ra­ven vins, i no ho va dub­tar gens. Jun­ta­ment amb Jesús Gra­jero, que por­ta­ria la direcció del men­ja­dor, habi­li­ta­rien la masia com a res­tau­rant, donant-li un toc con­tem­po­rani on la posada en escena es fusi­ona a la per­fecció amb l'oferta gas­tronòmica que s'ofe­reix i que res­pon a una cuina de tem­po­rada, de pro­ducte i lògica. Així, a finals de l'any pas­sat, nai­xia Art Res­tau­rant. Actu­al­ment se li ha donat un toc con­tem­po­rani en què la posada en escena es fusi­ona a la per­fecció amb l'oferta gas­tronòmica que s'ofe­reix, en dos menús a 15 i 25 euros i un menú degus­tació a 36 euros. El celler del res­tau­rant compta amb unes 90 referències i en té cura la som­me­lier Noe­lia García.

Entre les espe­ci­a­li­tats culinàries estan el reme­nat de fave­tes amb boti­farra negra i pera, l'ama­nida de madui­xes, vina­greta d'anxo­ves i aire de remo­latxa, el foie al carbó sobre fulla de plàtan i con­fi­tura de vio­le­tes, el risotto de ceps i foie, el bacallà amb sam­faina i alli­oli de roses, el civet de sen­glar i fruits ver­mells, les gal­tes de porc con­fi­ta­des amb calçots i toc de romesco, l'espat­lla de xai a baixa tem­pe­ra­tura (65º) i, a l'hora de les postres, el gintònic Art, la crep de menta, mango i xoco­lata calenta i el gelat de xoco­lata amb te sòlid i vina­gre balsàmic. El vi de la casa és el Josep Foras­ter, collita. Després dels pri­mers mesos de camí, Jesús Gra­jero i Car­les Bar­neda estan satis­fets d'aquesta nova experiència pro­fes­si­o­nal que s'ha sumat a la res­tau­ració de la comarca de la Conca de Bar­berà i que ben aviat serà tota una referència en les bones cui­nes del ter­ri­tori.

Adreça:
Camí clos s/n. 43440 L'Espluga de Francolí
Telèfon:
977 871 871
Horari:
De 13.00 a 16.00 i de 20.30 a 23.00 hores. Tanca diumenge, dilluns, dimarts i dimecres nits
Serveis:
American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament, terrassa i 2 menjadors privats per a fins 150 comensals
Correu electrònic:
artrestaurant@hotmail.es
Web:
www.artrestaurant.es


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.