Societat

Investiguen la cúpula d'Interior del tripartit per obstrucció a la justícia per l'incendi d'Horta

La magistrada accedeix així a la petició dels lletrats de dues de les famílies dels cinc bombers morts en el sinistre

Saura i Boada podrien ser citats a declarar davant la jutge de Gandesa

La jutge que porta el cas de l'incendi d'Horta ha decidit investigar a membres de l'antiga cúpula de la conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya, dirigida per Joan Saura, per un presumpte delicte d'obstrucció a la justícia.

D'aquesta manera, la magistrada accedeix a la petició dels lletrats de dues de les famílies dels cinc bombers morts en el sinistre, que van demandar la imputació amb aquests càrrecs a l'ex conseller d'ICV-EUiA, així com l'exsecretari general del departament, Joan Boada, i de tres comandaments del cos de Bombers: Antoni Rifà, Agustí Gatell i Joan Rovira, segons explica l'advocat Pau Simarro.

La denúncia es basa en les declaracions judicials de l'alcalde d'Horta, Àngel Ferràs, i el cap de bombers del parc d'Horta, Vicent Creus, qui van assegurar haver rebut pressions i coaccions.

Segons Simarro, la investigació començarà un cop l'acusació ratifiqui la denúncia, i Saura i Boada podrien ser citats a declarar davant la jutge de Gandesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.