Societat

La contraportada

Els Premis Mussol de l'esportivitat

L'Ateneu de Sant Quirze del Vallès guardonarà Xavi Hernández i el Sabadell de waterpolo femení pels seus èxits, i l'actual president de la RAE per la seva posició sobre el català

Com cada segon cap de setmana després de Setmana Santa, Sant Quirze del Vallès celebrarà, des de demà i fins diumenge, una nova edició de l'Aplec del Mussol, en aquest cas la dinovena. La posada en marxa a Can Barra de l'Espai del Mussol, una vella reivindicació museística de l'entitat organitzadora, l'Ateneu, serà un dels plats forts de la cita, així com la tradicional fira d'artesans de diumenge al matí. Tot i això, un dels moments de màxima expectació continuarà sent el lliurament dels Premis Mussol, que tindrà lloc dissabte al vespre a la Patronal, i en què en aquesta ocasió intervindrà el catalanòfil escriptor anglès Matthew Tree. L'expectació per saber els guardonats es va acabar dimarts en una roda de premsa, on els representants de l'Ateneu van fer pública la seva aposta per l'esport i per l'esportivitat.

Els Mussols de l'any seran per al jugador del Barça Xavi Hernández; per a l'equip de waterpolo femení del Club Natació Sabadell, i per al president de la Real Academia Española de la Lengua (RAE), José Manuel Blecua, que, tot i no dedicar-se precisament a l'activitat física, amb les seves declaracions ha fet gala com ningú de la filosofia del joc net: “Algú que afirma que el que digui que el castellà està en perill a Catalunya no sap de què està parlant és mereixedor del nostre absolut reconeixement”, va dir el president de l'Ateneu, Manel Sabés. Pel que fa a Xavi, la menció honorífica també va més enllà dels èxits esportius: “El premiem per la seva manera de fer les coses, d'actuar i de comportar-se. Pel seu tarannà. És un gran exemple”; i, en el cas de la secció femenina del CNS, s'han tingut en compte tant els criteris de superació com de projecció internacional de la comarca. Recentment, les noies de Nani Guiu van ser campiones d'Europa a Can Llong.

D'altra banda, el Premi Mussol que cada any lliura l'Ajuntament, que col·labora activament amb l'Ateneu en l'organització de l'Aplec, aquest any serà per a l'escultor, pintor, dibuixant i dissenyador Jaume Cases. “Ha esdevingut un referent artístic al municipi, portant el nom del poble arreu i donant a conèixer la nostra identitat”, va comentar l'alcaldessa, Montserrat Mundi. Cases ha treballat en museus com el de Sidney, ha impartit classes a la Llotja de Barcelona i ha realitzat tasques d'escultor dissenyador amb Javier Mariscal, a l'hora de crear personatges tan populars com Cobi, Petra o Noisi. A Sant Quirze del Vallès també ha realitzat diferents obres, com el monument a Rafael Casanovas o el monument Dona, al parc de les Morisques. Darrerament ha esculpit 56 àngels a la Sagrada Família de Barcelona.

Els actes de l'Aplec arrencaran demà amb la posada en marxa de l'Espai del Mussol a Can Barra, en què hi haurà més d'un miler d'exemplars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Investigadors de l’Hospital de Sant Pau descobreixen un nou gen que causa ELA

Barcelona
estatS UNITS

Desenes de milers d’evacuats per incendis al nord de Califòrnia

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Crida ciutadana a inventariar la biodiversitat del litoral metropolità

Barcelona

Gairebé 6,3 milions en infraestructures vinculades al cicle de l’aigua a Amer

AMER

CATSA invertirà a Girona més de 300.000 euros per millorar la xarxa d’aigua

girona
llengua

Només el 3% de les escoles de les Illes s’adhereixen al pla per reduir català

barcelona

El govern dona la raó a Susqueda en el contenciós amb Osor pel Santuari del Coll

SUSQUEDA
canvi climàtic

‘Beryl’ arriba a Gran Caiman després d’afeblir-se a la categoria 3

barcelona

Ingressos zero en la prova pilot per evitar la llarga estada psiquiàtrica

Santa Coloma de Gramenet