Societat

Denúncia per difamació de Pierre Parrat contra Nicolas Caudeville

El candidat UMP derrotat per l'esquerra a la circumscripció del barri de Sant Jaume considera difamatoris els articles publicats per Caudeville al seu web

El periodista Nicolas Caudeville del web l'Archipel contre-attaque ha estat convocat per la policia de Perpinyà per respondre a una denúncia per difamació presentada per Pierre Parrat, candidat de la dreta vençut a les passades eleccions cantonals al barri de Sant Jaume de perpinyà. Parrat, de la UMP, és també sisè batlle adjunt de Perpinyà delegat a la seguretat pública.

Parrat es considera difamat pels articles signats per Caudeville després de la seva derrota contra el candidat socialista Jean-Louis Chambon amb una diferència de 91 vots. El cantó del barri de Sant Jaume havia estat un feu de la dreta nord-catalana des del 1973 i Parrat va presentar un recurs d'anul·lació de l'elecció del 27 de març acusant el vencedor socialista de “clientelisme” amb la comunitat gitana. Durant els gairebé quaranta anys que els candidats de dreta havien guanyat en aquesta circumscripció, havien circulat rumors insistents a Perpinyà segons els quals el vot de la comunitat gitana era sistemàticament ”comprat” i que s'havia instituït un sistema de “clientelisme polític”. En els textos denunciats com a difamatoris per Parrat es pot llegir, parlant del recurs d'anul·lació, que “hi ha les raons oficials, però les males llengües expliquen que «quan es distribueixen bitllets de 50 euros, no es cal estranyar que no et donin una factura i que no puguis ser reemborsat»”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.