Societat

Ascó I registra un altre incident

La central nuclear acumula cinc incidents des que va iniciar la parada per recàrrega el 21 de març

El nou succés s'ha produït durant la realització d'una prova de baixa tensió i baixa freqüència d'una barra d'alimentació elèctrica

La central nuclear d'Ascó I ha registrat un altre incident durant aquest dimarts, el que eleva a cinc les ressenyes i notes informatives comunicades pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN) des que va iniciar la seva parada per recàrrega de combustible el 21 de març.

El nou succés, classificat amb el nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (Ines), s'ha produït durant la realització d'una prova de baixa tensió i baixa freqüència d'una barra d'alimentació elèctrica.

Aquest incident hauria derivat en una parada automàtica del reactor si aquest estigués en funcionament, de manera que la planta ha començat els treballs per aclarir les causes d'aquestes interferències --el problema també s'ha detectat en una altra barra d'alimentació elèctrica--, si bé les noves proves realitzades després han tingut “resultats satisfactoris”.

També aquest dimarts, el reactor II d'Ascó va registrar un altre succés classificat amb el nivell 0, quan durant una altra prova practicada en els escalfadors de control del pressionador es va produir una fallada, a causa que un dels ventiladors de la cabina no ha respost correctament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.