Homenatgen Ferran Adrià a Creixell
La Fira de l'Allioli arriba a la vintena edició i atorga el premi Mà de Morter d'Or al cuiner
Joan Vergés fa el millor allioli
La Fira de l'Allioli de Creixell, nucli de Borrassà, ha arribat aquesta any a la vintena edició i l'organització ha atorgat per primer cop el premi Mà de Morter d'Or a Ferran Adrià. El cuiner del restaurant El Bulli va agrair el guardó i va recordar que fa catorze anys va participar en la fira com a jurat del reconegut concurs d'allioli.
El guanyador del vintè concurs internacional d'allioli va ser Joan Vergés, de Palafrugell. Pel que fa al premi a la quantitat, el va aconseguir Rafael Guillot, de l'Escala, que va fer 7,482 quilos d'allioli. A més, Maria Viñas, de Figueres, en va fer 270 grams amb quatre grans d'all. El més original va ser el de la figuerenca Rosa Camacho, que va fer un allioli dolç amb codonyat.
El més surrealista, premi ofert pels amics del Museu Dalí, va ser el de Juli Pérez. Narcís Pi, de Figueres, va fer servir el millor oli. En la categoria de nens, va ser David Armengol el que va obtenir el guardó.
El jurat del concurs estava format per Salvador Garcia-Arbós, Jordi Sargatal, Josep Maria Joan i Rosa, i Pascual Pesudo.