Societat

ENERGIA

Prop de 3.000 manifestants clamen contra les nuclears

La protesta, feta a Barcelona, té el suport de més d'un centenar d'entitats

Volen centrals tancades

Prop d'unes 3.000 persones es van manifestar ahir pels carrers de Barcelona per exigir el tancament urgent de les centrals nuclears i l'abandonament de la idea de construir un magatzem centralitzat de residus actius, en una protesta que van recolzar més d'un centenar d'entitats.

Els manifestants, que la Guàrdia Urbana va quantificar en uns 2.500, mentre que l'organització els va elevar fins als 10.000, va recórrer el centre de la capital catalana sota el lema “Tanquem ja les nuclears”. En un to festiu, la manifestació va transcórrer des de la plaça Pla de Palau fins a la seu de la Delegació del Govern i la seu d'Endesa, a l'avinguda Paral·lel, on l'actor Pep Planes va llegir un manifest en què s'exigeix un calendari de tancament urgent de les nuclears a l'Estat espanyol. Precisament, la renovació de l'explotació de la central d'Ascó (Tarragona) expira l'octubre.

La protesta va ser convocada per la Plataforma Tanquem les Nuclears, a la qual s'han adherides diverses formacions polítiques com ICV, ERC, EUiA, SI i Revolta Global. També se'ls va afegir una petita delegació dels “indignats”. Quan van haver arribat al monument de Colom, un grup d'activistes de Greenpeace va desplegar una enorme pancarta amb l'emblemàtic símbol d'un sol somrient i el lema: “Tanquem ja les nuclears”. Pep Puig, portaveu de la plataforma Tanquem les nuclears, va afirmar que “el moviment antinuclear i molts científics sempre deien que això [l'accident del Japó] podia passar”.

LA FRASE

Catalunya és un país molt petit i un accident suposaria un enorme problema de supervivència
Pep Puig
Portaveu de la Plataforma Tanquem les nuclears


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.