Monogràfics

ARENYS DE MUNT (Maresme)

XII Fira la Cirera d'en Roca i XVIII Trobada de Puntaires

Cireres i puntes

Des de fa dotze anys, cada 24 de juny hi ha festa a Arenys de Munt. La Fira de la Cirera d'en Roca, que recorda l'arribada d'aquesta fruita a la localitat, se celebra, com és tradició, el dia de Sant Joan –perquè en aquestes dates és quan és el temps de les cireres– i coincideix amb les Jornades Gastronòmiques, que fins el 24 de juliol, tenen lloc a una dotzena d'establiments. Les cireres d'en Roca són una variant típica del terme municipal que va ser portada a final del segle XIX des de l'Empordà per dos germans minaires que es deien Roca de cognom.

Qui s'acosti a la fira podrà adquirir directament aquest producte de mans dels mateixos productors, degustar plats elaborats amb cireres i gaudir altres propostes lúdiques. La cirera i les puntes, com no podia ser d'altra manera, tornaran a ser les protagonistes, però a la fira també hi haurà productes artesans i animació de carrer.

A les 17,45 h començarà una cercavila per la Riera que anirà a càrrec de Soroll.Som i els Geganters d'Arenys de Munt. Aquest acte deixarà pas a la inauguració oficial de la fira. Una de les propostes més esperades tornarà a ser el concurs popular d'escopir pinyols.

24 de juny. Des de les 17.00 h, a la plaça de l'Església i a la zona de la Riera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.