Societat

L'Arboç del Penedès carrer Major. Altres actuacions

Duel de mínims

Colla Vella i Colla Joves no ensenyen res de nou en la seva actuació a l'Arboç, mentre que els Castellers de Sabadell confirmen el seu bon moment de forma descarregant el tres de vuit

Aperitiu insuls. En la seva última aparició pública abans de Sant Joan, les dues colles de Valls es van veure les cares ahir a l'Arboç (Baix Penedès), en un duel de baixíssima, per no dir inexistent, intensitat. Ni els uns ni els altres estan per a gaires alegries. La consigna és assegurar els troncs bàsics per poder-se presentar al primer derbi de veritat, el de Sant Joan, amb la possibilitat d'intentar-hi, com a mínim, un castell de nou pisos. El cap de la Vella, Manel Urbano, gairebé que ho firmaria; “Nosaltres hem d'anar al nostre ritme, amb ambició però essent conscients que tenim gent nova i que això vol dir temps”, explicava ahir. El general de la Joves, Joan Barquet, es mostrava més exigent; “Per Sant Joan, la Joves ha de tenir a punt la tripleta, amb dos castells de nou”, deia.

Ahir, Vella i Joves, amb baixes als troncs i uns efectius poc nombrosos, van firmar unes sèries que no passaran precisament a la història, amb el tres de vuit i el quatre de vuit com a millors apostes d'ambdues formacions. Els dos castells de la Joves van seguir una execució més ben resolta, mentre que els castells de la Vella van presentar cares noves i unes mides alleugerides respecte d'anys anteriors. Va acabar decidint el dos de set carregat –va caure per dalt després de la coronació– de la Vella, mentre que la Joves va acabar amb un cinc de set que volia ser prova de catedral. Una actuació molt fluixa, es miri per on es miri.

Cal apuntar, d'altra banda, que la diada va començar amb mitja hora de retard i que va estar completament mancada de ritme. Certament, en diades com la d'ahir es posa cada vegada més en evidència que això dels castells necessita fórmules alternatives. L'opció que les colles puguin aixecar els seus castells prescindint de les rondes regulars és una bona opció.

Sabadell en forma

Paral·lelament, al barri de la Creu Alta de Sabadell, els Castellers de Sabadell van confirmar el seu excel·lent moment de forma. La colla revelació d'aquest inici de temporada va descarregar el seu primer tres de vuit de l'any i segon del seu historial. Com les colles que saben el que volen, els Castellers de Sabadell van obrir amb aquest castell, que van completar amb concentració de valentia.

Amb tot el curs per davant, els homes i les dones liderats per Martí Rovira es troben amb els deures ja fets i un panorama propici per plantejar-se reptes superiors.


La

jornada

Colla Vella dels Xiquets de Valls:

4/8, 3/8, 2/7(c), 2P/5

Colla Joves Xiquets de Valls:

id4/8, 4/8, 3/8, 5/7, vd 5

Minyons de l'Arboç:

id5/7, 3/7, id5/7, 2/6, 4/7, P/5


19 de juny


barcelona


12.00. pl. st. jaume


Minyons de Terrassa
Xiquets de Reus
Castellers de Barcelona


Dijous 9 de juny


Divendres 10 de juny


Dissabte 11 de juny


Diumenge 12 de juny

Berga veu la millor actuació

Impressionant. Els Castellers de Vilafranca van convertir una actuació aparentment de tràmit, la d'ahir a la tarda a Berga, en una exhibició en tota regla, la millor actuació que s'ha pogut veure fins ara durant aquesta temporada. Els verds van descarregar dos castells de nou pisos d'una tacada, el tres de nou i el quatre de nou, a més del cinc de vuit i del pilar de set. El quatre i la catedral són els primers d'aquest any. L'actuació s'emmarcava en les Festes de la Patum i va servir per unir simbòlicament dues tradicions catalanes distingides com a patrimoni de la Unesco.

Recomanem

Barcelona (Camp Nou)

Minyons de Terrassa:

4/8, 4/7a, 5/7, vano de 5



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.