Societat

la CRÒNICA

La finestra al mar

L'Estació Nàutica de la Costa Daurada va mostrar ahir les seves activitats a la platja de l'Arenal de l'Hospitalet de l'Infant. La falta de sol constant va ser l'únic inconvenient meteorològic amb què es van trobar tant els monitors com els practicants de les activitats. A l'aigua, una varietat d'esports i entreteniment va atraure grans i petits a la Festa del Mar. “L'Estació Nàutica ha de ser la finestra de la gent al mar”, explicava Jordi Rom, el seu gerent. Aquesta jornada de portes obertes se celebra a tot l'àmbit estatal, i vol servir perquè les localitats que acullen alguna Estació siguin conscients del que fa l'entitat

La banana cridava l'atenció especialment dels infants. Un cilindre inflable que emula un plàtan és arrossegat amb gent a sobre, que lluita per no caure'n. Al costat, els que volien fer el “bateig”, el primer contacte amb diferents modalitats esportives a vela. El windsurf era la més exigent. Els valents que van pujar a la taula van haver-se d'esforçar per mantenir's-hi a sobre. Un monitor els donava els primers consells bàsics per dominar la vela i mantenir-se sobre la planxa. Tot i això, els mateixos responsables explicaven que es tracta més de mostrar que d'instruir. El principal és la presa de contacte, “es donen consells bàsics, no hi ha temps de res més amb tan poca estona”, afirmaven els monitors. Els que van optar pel catamarà, en canvi, ho van tenir més fàcil. L'embarcació a vela de dues quilles la portava el monitor, que donava els coneixements bàsics als que s'hi animaven.

Els monitors explicaven que no es podien queixar del temps. Tot i la falta de sol, el vent que bufava era suficient per poder navegar, però no prou fort com per complicar la pràctica als esportistes novells o als que ho provaven per primer cop. Aquest era un dels objectius de la jornada. No només el de donar a conèixer les activitats de l'Estació Nàutica, sinó també que els que hi participessin s'ho passessin bé. El seu gerent, Jordi Rom, afegia que un altre dels objectius era desmitificar el tòpic que estableix les pràctiques nàutiques com a elitistes.

Pel que fa a l'arena, s'hi van instal·lar xarxes per jugar a voleibol i a pales, però els assistents a la jornada també van improvisar altres pràctiques. Malgrat la falta de sol, hi va haver qui no va perdre l'optimisme de posar-se morè i es va estirar una estona al sol. Els pares intentaven tenir controlats els fills més petits entre la gent que anava i venia d'un lloc a l'altre de la platja, amb especial atenció a les zones on sortia i arribava el catamarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.