Coques més petites, però artesanes
Els pastissers catalans calculen que vendran menys coques de Sant Joan i més petites, però les postres artesanes es mantenen com les millors valorades pels clients
La despesa mitjana se situarà entre els 16 i els 30 euros per família de quatre persones
Els dolços de brioix amb fruites i pinyons continuen sent els preferits
Els pastissers catalans calculen que aquest dijous vendran 1,6 milions de coques per a la revetlla de Sant Joan. I tot i que la xifra és important, la crisi també s'ha fet notar. I és que aquesta previsió suposa 100.000 coques menys que les venudes any passat, això és, entre un 5% i un 6% menys. Un fet al qual cal sumar que, segons el sector, els clients tornaran a optar per dimensions més petites i, per tant, més econòmiques.
No obstant, el Gremi de Pastissera de Barcelona i Província creu que la despesa mitjana se situarà entre els 16 i els 30 euros per família de quatre persones, i precisa que les coques preferides segueixen sent les de brioix amb fruites i pinyons, seguida de la llardons i la de crema.
Amb tot, les coques les pastisseries es mantenen com les millors valorades per la seva “qualitat, elaboració artesana i ingredients naturals”. En paraules de Josep Cardona, secretari de la junta del Gremi: “El consumidor valora la nostra feina i té confiança en la pastisseria de tota la vida. A més, visualment les nostres coques són molt més atractives que les industrials: només cal veure la quantitat de pinyons que hi posem nosaltres”.