Societat

Les festes de La Malena a Banyeres oferixen una nova edició de la fira i el mercat

Una de les principals novetats és la seua reubicació en carrers més cèntrics

Amb l'arribada del tercer cap de setmana de juliol, les festes de Sta. Maria Magdalena oferixen als banyerencs i visitants una nova edició de la fira i mercat medieval convertint-se, sens dubte, en un dels plats forts i atractius d'aquesta celebració.

Una de les principals novetats, segons ha comentat la regidora de festes Mª Jesús Montava, radica en la reubicació parcial de les paradetes del mercat medieval que ocuparan com de costum el carrer La Creu, Plaça de l'Ajuntament i Plaça Major, passant a ser novedosa la ubicació en els carrers Reconquesta i Castell, en les immediacions del Casal de la Joventut. Entre les raons del canvi hi figuren aspectes com la necessitat de buscar un marc més adequat i atraient en el casc antic de la població d'acord amb l'ambientació específica del mercat medieval, sent altre motiu la petició dels concessionaris de vehicles de retornar al carrer La Creu al no resultar l'experiència totalment satisfactòria al carrer Laporta en les dues darreres edicions.

Montava xifra en vora del centenar el nombre de les distintes paradetes que podran visitar-se durant el cap de setmana amb posterioritat al moment de la inauguració fixat a partir de les 11 hores de dissabte, avançant-se així en una hora respecte a edicions anteriors.

La representació local estarà integrada pels habituals estands de vehicles i un d'instruments musicals antics, a l'igual que també hi haurà paradetes d'artesania i de treball del fang. Quant a les activitats d'animació hi seran presents la cetreria en la zona del Casal de la Joventut , així com els barrufets, contacontes i un espectacle de foc en la Plaça Major a càrrec de l'empresa organitzadora Balconet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.