Els Capgrossos es reivindiquen descarregant el pilar de sis

Acompanyant-lo de la clàssica de vuit, els mataronins surten de la letargia

Amb moltes colles agafant forces per al mes de juny, el cap de setmana casteller es preveia, un cop més, més tranquil del que els aficionats desitgen. Des de les fires de l'Ascensió de Manresa, però, els Capgrossos van encarregar-se de recordar al món casteller que són entre els millors.

L'actuació va començar amb el quatre de vuit, l'únic del programa que ja havien completat, i tot seguit van arribar els primers tres de vuit i dos de set. Els canvis als troncs, efectivament, estaven llestos per sortir del forn, ja que van descarregar-los amb molta tranquil·litat. Després de les tres rondes, i enmig d'un silenci sepulcral, els Capgrossos van enlairar el pilar de sis, que no feien des de la temporada 2007 i que van resoldre, com els altres castells, amb molta calma.

A la plaça hi havia també els Tirallongues de Manresa, que van estrenar el quatre de set amb el pilar, mentre els Sagals completaven tres castells de la gamma alta de set.

En terres tarragonines, ahir tan sols la Colla Vella va fer aparició a plaça. Va ser a Prades, on els rosats van aconseguir el primer tres de vuit de la temporada, que van acompanyar, entre d'altres, del dos de set. Així, la Vella comença a agafar ritme i espera poder estrenar la setmana vinent, a la Selva, el dos de vuit amb folre.

A les Illes

Una altra població que va veure castells de vuit va ser Manacor, dissabte, amb els Castellers de Vilafranca com a convidats especials. Els verds hi van descarregar la clàssica de vuit, però no menys destacable va ser l'actuació dels amfitrions. Els Al·lots de Llevant repetien la millor actuació de la seva història descarregant el seu castell sostre, el dos de set.

ELS RESULTATS

Manresa
Capgrossos de Mataró: 4/8, 3/8, 2/7, p/6
T. de Manresa: 3/7, 4/7p, 4/7, p/5
Sagals d'Osona: 5/7, 3/7ps, 4/7p, v/5
Prades
C.Vella dels Xiquets de Valls: 2/7, 3/8, 5/7, 4/7p, p/5, 4 p/4
Sabadell
C. de Sabadell: 5/7, 2/7 (c), 4/7, p5
C. de Terrassa: 4/7p, 5/7 (id), 5/7, 4/7, p/5
B. de Vilanova: 3/7, 4/7, 3/6ps, p/5
Manacor (dissabte)
C. de Vilafranca: 4/8, 3/8, 2/7, v5
Al·lots de Llevant: 4/7p, 2/7, 5/7, v/5
C. de Mallorca: 4/7p, 5/7, 4/7, 2 p/5
Reus (dissabte)
Xiquets de Reus: 4/6p net, 3/7, 5/6 n, 3 p/4
Frankfurt
C. de Barcelona: 4/7p, p5, 3/7, 4/7, 2 p/4.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.