Societat

Els Bombers reben més de 400 avisos per la tamborinada

La meitat de les sortides tenen lloc a la ciutat de Barcelona per inundacions a baixos i aparcaments, arbres caiguts, clavegueram col·lapsat i problemes amb els semàfors

Dos accidents mortals a les carreteres catalanes

Protecció Civil desactiva l'alerta de l'Inuncat

Els Bombers de la Generalitat han rebut aquest dissabte, des de la una del migdia fins a les set de la tarda, uns 200 avisos relacions amb la forta pluja que ha caigut en algunes comarques catalanes. A més, els Bombers de Barcelona han realitzat 230 sortides per incidències a la ciutat.

Els avisos han estat relacionats bàsicament amb la inundació de baixos i soterranis així com amb l'acumulació d'aigua a la via pública, clavegueres col·lapsades, retirada d'arbres que o bé havien caigut o bé estaven a punt de caure i problemes amb els semàfors.

Per comarques, 31 d'aquests avisos han estat al Vallès Oriental i 57 al Vallès Occidental, dels quals 38 corresponen al municipi de Sabadell; 22 a la comarca d'Osona; 14 al Baix Llobregat; 24 a l'Alt Penedès i 15 al municipi de l'Hospitalet de Llobregat. A Barcelona ciutat, els Bombers han realitzat 230 sortides. La majoria d'incidències s'han concentrat entre les quatre i dos quarts de sis de la tarda.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat mantingut la fase d'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) fins a dos quarts de deu del vespre, una vegada han passat les tempestes i les zones afectades han recuperat la normalitat.

Els aiguats han afectat amb força les comarques del Bages, Vallès Oriental i Occidental, Osona, Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat, Anoia i Alt Penedès. Més tard, s'han desplaçat cap al Garraf i el Baix Penedès.

Les pluges han deixat entre 50 i 80 litres per metre quadrat en mitja hora, en alguns casos amb calamarsa, al Vallès Oriental i Occidental, el Maresme i Barcelona.

A la capital catalana, la tromba d'aigua ha caigut amb força i ha deixat baixos inundats, aparcaments negats, clavagueres col·lapsades i problemes als semàfors.

Dos accidents mortals

Nombroses carreteres han patit talls i congestions a causa dels xàfecs i s'han hagut de lamentar dos accidents greus durant la tarda, un dels quals mortal. A Monistrol de Montserrat (Bages) una dona de 53 anys ha perdut la vida en una topada frontal entre dos vehicles. A Vacarisses (Vallès Occidental) també hi ha hagut un xoc frontal entre dos cotxes en què ha mort una dona de 46 anys i dues persones més han resultat ferides de poca gravetat i una altra molt lleu.

A banda dels problemes de trànsit, la tempesta també ha afectat els trens. Per aquest motiu, Protecció Civil manté en fase de prealerta el pla de protecció per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat) a causa de la caiguda de la catenària a Mataró. La línia R1, que uneix Barcelona i el Maresme ha restat tallada en diferents trams i, tot i que ja s'ha restablert parcialment, no es preveu que es normalitzi fins demà al matí. A l'estació de Mataró s'han produït aglomeracions perquè el servei alternatiu per carretera habilitat per Renfe no era suficient per l'afluència de gent.

A Barcelona, la circulació de trens entre Passeig de Gràcia i Sants s'ha tallat per l'aigua a les vies i algunes estacions de Metro de la Línia 2, la de Paral·lel i la de Sant Antoni, s'han tancat per les inundacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.