Societat

SEGURETAT PÚBLICA

L'alcalde dels Banys instaura el toc de queda per als menors de 13 anys

L'alcalde socialista dels Banys d'Arles ha pres la decisió per fer front a diverses degradacions de béns públics

Denuncia una dimissió dels pares

Alexandre Reynal, alcalde socialista del municipi dels Banys d'Arles, al Vallespir, va promulgar el passat 17 d'agost un decret d'alcaldia segons el qual els menors de menys de 13 anys tenen prohibit anar sols –sense ser acompanyats d'un adult– pels carrers del municipi entre les onze de la nit i les sis del matí. Segons la legislació francesa, aquest arrété del batlle no necessita l'aprovació del ple municipal i té validesa per tres mesos, fins al 17 de novembre. Els menors que l'infringeixin podran ser interpel·lats per la policia municipal o la gendarmeria i conduïts a casa seva. Els agents també n'informaran el fiscal i el jutge de menors si consideren que hi ha elements que ho justifiquen.

El batlle va emetre el decret arran d'unes degradacions que es van produir al gimnàs de la vila durant el cap de setmana del 15 d'agost. “Van destrossar les instal·lacions antiincendis del gimnàs. Va ser una bretolada, sabem que havien de ser joves; però aquesta bretolada ens costarà 500.000 euros i mentre no s'arregli, ningú podrà utilitzar el gimnàs fins Nadal”, s'indigna Alexandre Reynal. El batlle assegura que hi ha hagut diverses altres degradacions al llarg de l'estiu. El decret justifica la mesura per combatre “agrupaments nocturns, sorolls, destrosses de béns públics, baralles i participació en tràfics diversos”. “No pretenc perseguir els joves, però l'edat molt jove dels que veig, tard pels carrers a la nit, és realment xocant; vull fer prendre consciència als pares d'un greu problema de dimissió”, afegeix Reynal. El municipi dels Banys d'Arles és un centre de termalisme important al Vallespir, amb una població particularment sensible a les molèsties nocturnes. Alexandre Reynal assegura que té el suport dels regidors i assumeix la seva decisió: “No vull perseguir els joves ni m'estic convertint en fatxa; tampoc busco el suport de segons quines forces polítiques”, adverteix l'alcalde.

LES FRASES DE L'ALCALDE

Assumeixo la decisió que he pres com a alcalde; no m'estic convertint en fatxa ni busco el suport de segons quines forces polítiques
L'edat molt jove dels que veig pels carrers a la nit és realment xocant; cal fer prendre consciència d'un greu problema de dimissió dels pares


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona