Societat

La vida social

Trenta-quatre dies d'aventura

La ruta ·

Un grup de gironins han fet 14.000 km fins a arribar a la capital de Mongòlia

Recorden l'Iran com el país on els van tractar més bé

De Sant Pere Pescador a Ulaanbaatar en trenta-quatre dies. Això és el que ha trigat l'equip gironí Micranois a fer els 14.000 quilòmetres del Mongol Rally 2011, que és conegut com el ral·li dels pobres i on els participants han de travessar diverses ciutats europees fins a acabar a Mongòlia. El 23 de juliol, Pau Torracabota i Dani Sellés van sortir de la República Txeca i el 25 d'agost arribaven a la línia d'arribada del ral·li.

Per poder participar-hi, els intrèpids aventurers van haver d'aconseguir 1.000 lliures, la meitat de les quals es van destinar a la Christina Noble Children's Fundation, l'ONG escollida per l'organització del ral·li. I pel que fa a les altres cinc-centes lliures, els joves encara han de decidir a quina causa humanitària les donen.

“Si no és pels patrocinadors, no fem el viatge”, agraeixen. Molts els han ajudat a finançar-se el viatge, amb samarretes o material, i al final el logotip de més de vint patrocinadors apareixia a la carrosseria del cotxe. El cotxe escollit va ser un Nissan Micra del 2002. Expliquen que no han tingut gaires problemes: tan sols van haver de canviar les suspensions a Rússia i més endavant se'ls va rebentar una roda. Dani Sellés confessa que el dia que ho va passar més malament va ser el dia que va afegir-se a la pràctica del Ramadà. Es va acabar marejant després d'aguantar tot un dia sense menjar ni beure, i suportant una temperatura de 40 graus. La valoració general del viatge ha estat més que positiva: “Haver conegut tanta gent ha estat el més bonic de l'expedició.” En total han travessat un terç del planeta, i si haguessin de triar es quedarien l'Iran. Els ha impactat l'hospitalitat de la seva gent, que els ha tractat com a convidats. Els Micranois van fer ruta conjuntament amb Laia Roca, Marcos Vera i Pitu Pujol, els membres de l'equip Ekitcat. Els dos equips van deixar per escrit les seves vivències, als seus blocs respectius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.