Societat

La Tomatina reuneix 45.000 persones

La “batalla” esgota les 120 tones de tomata preparades per a l'ocasió

La localitat valenciana de Bunyol ha lliurat hui la seva cèlebre batalla de tomàquets, la Tomatina, amb prop de 45.000 persones procedents de tot el món que s'han enfrontat pels estrets carrers de la població esgotant una munició, de 120 tones.

Les arengues per a aquesta pacífica guerra que esdevé cada últim dimecres d'agost des de 1945 van començar en la vesprada d'ahir amb una sèrie ininterrompuda de festes, balls i concerts que van convertir la nit en matí.

Després, un breu repòs en cotxes, parcs i sacs de dormir en ple carrer, el més proper possible al recorregut dels camions carregats de tomàquet que marquen l'esdevenir del gran dia de Bunyol, que ha convertit una gamberrada ocorreguda fa 66 anys en un esdeveniment internacional.

I tot just unes hores abans del començament, el poble es converteix en un gresol de nacionalitats amb joves que passegen expectants entre llocs de menjar, beguda, roba, improvisades consignes per a acollir pertinences i venedors d'ulleres de bussejo, la protecció ocular dels més previnguts.

Cinc camions plens de tomàquet han irromput pels carrers principals entre molts nervis i massa empentes, i llavors el poble ha esclatat en roig.

Aquest exercici d'histèria col·lectiva ha estat gravat, fotografiat i contat per mig centenar de mitjans de comunicació, alguns d'ells procedents d'Ucraïna, Taiwan, Japó o Xina, país aquest últim en el qual la festa popular de Bunyol ha adquirit una gran fama, arribant a l'instant de ser imitada.

Seixanta minuts després del primer coet, un altre n'ha posat fi a aquesta guerra mundial d'hortalisses donant pas a altra batalla: la que emprenen els propis veïns i els seus serveis municipals de neteja per a guarir les ferides que sofrixen voreres i façanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.