Societat

Banyeres de Mariola celebra la 232 edició de la festivitat de la Relíquia

La crisi econòmica també afecta l'aparició de capitans en les filaes

Banyeres de Mariola viu aquest cap de setmana l'edició 232 de la festivitat de la Relíquia de St. Jordi en la que la nota dominant serà l'absència quasi total de capitans oficials en les 10 filaes que participen en la festa de Moros i Cristians a excepció de la filà Marrocs.

Aquest comentari, expressat per la regidora de Festes Mª Jesús Montava, sens dubte, és una de les particularitats més importants de la present edició a l'afectar també la crisi econòmica a la festa, sobre tot, a l'hora de prendre la decisió voluntària de ser els representats de cada filà. «La festa de la Relíquia es presenta com tots els anys, amb els mateixos horaris, però el sentiment d'enguany és el d'una certa llàstima al veure que sols hi ha un capità oficial. Una determinada desil·lusió perquè assumir una capitania en Banyeres indica el grau de compromís amb la festa i seguir amb una tradició a través dels anys», ha indicat la responsable municipal.

A excepció d'aquesta «circumstància històrica que no té comparació per als més vells de la població», la festa de la Relíquia viurà la seua màxima expressió amb actes com el de l'Entrada o la Processó, donat que la previsió oficial assenyala que en la parada de dissabte participen al voltant de 2.500 persones entre festers en esquadres i carrosses, així com músics.

La festivitat de la Relíquia començarà a viure's a partir de les 18.30 hores de divendres al parc de Vila Rosario amb l'actuació del grup Xarxa Teatre que escenificarà l'obra “Les noves aventures de la Bruixa Marruixa”, per a continuació precedir a l'habitual Desfilada Infantil en la que vora de 1.000 xiquets i xiquetes participen en aquesta mostra reveladora de què la festa continua viva i amb un futur més que immediat. «Es tracta de la vertadera essència festera i es pot dir que aquest acte és el que marca per als xiquets la fi de les vacances abans de la tornada a l'escola». Unes hores més tard, la cita per als majors queda fixada a partir de la 1 de la matinada de dissabte al carrer Mariola amb l'actuació de l'orquestra Syberia i ja en dissabte i diumenge la festa discorrerà amb el seu horari habitual per a cada acte. Com a darrer desig, la regidora espera que «la situació comence de nou a normalitzar-se a l'abril».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

El Pla de l’Estany té 6.000 hectàrees per instal·lar-hi parcs eòlics i solars

banyoles
seguretat

Nova passa endavant per instal·lar 46 càmeres de videovigilància al Vendrell

El Vendrell
MOBILITAT

S’estrenen quatre noves estacions de Girocleta

GIRONA
girona

Prop de 300 participants a les activitats d’estiu de l’Arxiu de Girona

GIRONA
TURISME

L’Aeroport de Girona-Costa Brava frega els 350.000 passatgers a l’agost

GIRONA
gastronomia

Figueres posarà en valor la cuina empordanesa

FIGUERES
societat

Reclamen vehicles equipats perquè els Agents Rurals puguin gestionar la sobrepoblació de conills i senglars

Lleida
SOLIDARITAT

La UdG lidera un projecte educatiu solidari a Àfrica

girona
MEDI AMBIENT

Manlleu fa una prova de pasturatge amb ovelles al parc de l’Arborètum

Manlleu