Societat

Castells i correfoc en honor de Sant Cosme i Sant Damià a Argelers

Les actuacions de cultura popular d'aquest dissabte seran gravades pel programa de televisió ‘Echappées Belles', del canal France 5

Les festes de Sant Cosme i Sant Damià, a Argelers, comencen oficialment aquest dimecres, 21 de setembre, i s'allargaran fins al 2 d'octubre. Els actes populars més destacats seran el dissabte 24 a partir de les onze del matí, quan l'alcalde, Pierre Aylagas, entregarà les claus de la ciutat als gegants –i sants patrons de la vila– Sant Cosme i Sant Damià. A continuació hi haurà una actuació dels Castellers del Riberal. Al vespre, a partir de les nou, hi haurà el plat d'aquest cap de setmana amb el correfoc i els Diables i Bruixes del Riberal. Aquesta actuacions de cultura tradicional popular seran filmades per un equip de televisió del canal France 5, que durant la setmana està realitzant una sèrie de reportatges en diferents paratges de la Catalunya del Nord per al programa Echappées Belles,. Aire Nou de Bao ha respost favorablement a la invitació a participar-hi i considera que serà l'oportunitat de fer descobrir algunes de les nombroses facetes de la cultura popular i de recordar que a la Catalunya del Nord els balls de diables són amenaçats a mitjà termini per l'Estat francès si aquest no considera oportú d'adaptar la directiva 2007/23/CE (relativa als correfocs), com ho ha fet l'Estat espanyol.

Les festes de Sant Cosme i Sant Damià es tancaran el diumenge 2 d'octubre amb una trobada gegantera. El programa complet de les festes es pot consultar a l'espai web d'Argelers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.