Monogràfics

TORREDEMBARRA (Tarragonès)

II Fira d'Indians

D'ultramar

Torredembarra és l'única vila de la demarcació de Tarragona que forma part de la Xarxa de Municipis Indians, gràcies a l'empremta que un bon nombre de torrencs americanos van deixar-hi. Segons Rosa Maria Guasch, regidora de Patrimoni, aquest llegat va més enllà dels edificis: “Els indians també van aportar una manera de veure el món diferent”, i posa com a exemple la figura d'Antoni Roig, “que va crear el Patronat i va oferir la possibilitat d'estudiar tant a nois com a noies en una època en què l'ensenyament només arribava a uns pocs privilegiats”. L'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, diu convençut: “El nostre patrimoni indià té un gran potencial que s'ha de desenvolupar, ja que una part important de la nostra història s'explica a través del seu llegat.”

És amb la voluntat de difondre aquest patrimoni entre els visitants, i entre els torrencs, que se celebra la fira, una mostra que uneix comerç, amb les parades d'artesania; cultura, amb les visites guiades i una exposició d'Ex-Libris Maritimi cedida pel Museu Marítim del Port de Tarragona; i lleure, amb cercaviles, tallers, activitats infantils i sortides de navegació en el bergantí Cyrano, un vaixell com els usats pels torrencs per travessar l'Atlàntic.

Del 23 al 25 de setembre. Dies 24 i 25, a les 18, visites guiades pel patrimoni indià.
www.firaindianstorredembarra.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.