Societat

L'Ajuntament d'Amposta rebutja el transvasament de l'Ebre a Castelló per unanimitat

L'alcalde de la localitat adverteix que la declaració és un “avís per a navegants”

El ple del consistori també ha aprovat un text consensuat per condemnar els actes de violència de les darreres setmanes

El ple de l'Ajuntament d'Amposta ha seguit els passos del de Tortosa i ha aprovat per unanimitat una declaració institucional contra la demanda d'un transvasament de l'Ebre per part de la Diputació de Castelló. El text reflecteix el rebuig del consistori a la demanda de 90 hectòmetres cúbics anuals del riu, i reitera els arguments científics sobre la inexistència de “sobrants” d'aigua de l'Ebre.

L'alcalde d'Amposta, el convergent Manel Ferré, ha advertit que la declaració és un “avís per a navegants” sobre la posició institucional del consistori davant les possibles noves peticions d'aigua del riu procedents del País Valencià.

Des de l'oposició, el portaveu municipal d'ERC, Adam Tomàs, ha retret al govern espanyol que encara no hagi “fet els deures”, ja que això hauria “tallat les expectatives” dels governs murcians i valencià. Tomàs ha criticat que aquests executius no hagin estudiat alternatives d'abastament d'aigua i s'hagin dedicat “a creuar els braços i esperar que torni a guanyar el PP per tornar a treure el Pla Hidrològic Nacional”.

A banda de la declaració sobre el transvasament, l'ajuntament ha aprovat també amb consens un text de rebuig als actes violents que han tingut lloc a Amposta durant les últimes setmanes, en què han mort una dona i un jove. Els regidors han transmès el seu condol als familiars i han demanat una actuació diligent de la Justícia per esclarir tots dos casos.

El ple s'ha tancat amb l'aprovació d'una moció d'ERC en favor dels estudis públics d'INEFC a la ciutat i el rebuig, per part de l'equip de govern, de dues mocions de l'oposició que l'instaven a crear una comissió que supervisi la pluralitat dels mitjans de comunicació locals o l'ús de la sala de premsa del consistori per part dels diferents grups municipals.

Crear ocupació i aturar la xenofòbia

El defensor de la ciutadania d'Amposta, Eloi Toldà, ha presentat aquest dilluns en el ple el seu informe anual. Toldà ha reclamat a l'equip de govern de CiU que consensuï els pressupostos de l'any vinent amb l'oposició per fer front a la necessitat de generar nous llocs de treball, i ha proposat crear una comissió municipal que treballi en aquest sentit.

El defensor ha recordat que l'atur, les hipoteques pendents i els subsidis que comencen a esgotar-se afecten a nombroses famílies de la ciutat i ha fet una crida a evitar que aquesta situació contribueixi a inflamar possibles actituds xenòfobes. Segons ha afirmat, aquest context comença a generar “problemes seriosos”, en una ciutat on un 20% de la població és nouvinguda”. “Si hi ha feina, no passa res. Però en cas contrari els missatges demagògics calen”, ha advertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.