Societat

policial

Controls més difícils però més efectius a la Jonquera

El tinent coronel de la Guàrdia Civil destaca que la supressió de les cabines els ha dificultat la feina però que encara han agafat més droga que abans

El cos ha detingut 111 traficants en un any

La supressió de les cabines de control a l'autopista AP-7 a la Jonquera ha obligat la secció fiscal de la Guàrdia Civil a treballar en condicions més difícils. Però, en lloc d'obtenir més mals resultats, encara s'han incrementat les confiscacions d'haixix i cocaïna, que s'han duplicat en relació amb els comisos de l'any anterior, quan hi havia encara la infraestructura. Ho va destacar ahir el tinent coronel de la Guàrdia Civil de Girona, Josep Lluís Tovar, en el seu discurs durant els actes de la festa del Pilar, patrona del cos policial. Tovar va repassar les dades estadístiques i va destacar la detenció d'11 persones per afers de tràfic de droga i els comisos de mitja tona d'haixix, sis quilos de cocaïna, 18 quilos d'heroïna i 17 de marihuana. Tovar va remarcar que s'està notant un increment del tràfic d'heroïna.

Com a dades estadístiques, el tinent coronel també va destacar que s'havien comissats mercaderies falsificades per valor de 119.000 euros i que s'han interceptat 975.000 euros procedents de moviments il·lícits de capitals. Pel que fa al contraban de tabac, s'han interceptat mig milió de paquets, valorats en 2.150.000 euros. En l'apartat de serveis humanitaris, la Guàrdia Civil ha participat aquest últim any en 157 auxilis i rescats i en matèria d'armes i explosius s'han tramitat uns 5.000 expedients i s'ha realitzat un miler d'inspeccions. Tovar va remarcar com a servei destacat l'operació realitzada pel servei d'informació que va acabar amb la detenció de 17 persones i el comís de 170 armes prohibides i 46.000 cartutxos de munició.

El cas Gisa

Per la seva part el subdelegat del govern de l'estat, Francesc Francisco-Busquets va aprofitar el seu discurs per lloar la feina de la Guàrdia Civil en l'operació que va descobrir una trama d'empreses confabulades per repartir-se adjudicacions d'obra pública, amb connivència amb integrants d'organismes públics (en referència al Gisa, encara que no va mencionar l'empresa pública). El subdelegat del govern va aprofundir i va reflexionar sobre el concepte de seguretat com una des les qüestions que més preocupen la societat i va criticar els sectors que volen fer creure que tot té una solució policial i “que tot se solucionarà aplicant allò que eufemísticament, se n'ha acabat dient la tolerància zero, amb més efectius i més mitjans.

Francisco-Busquets va avalar el seu discurs fent seus els arguments de l'expert en seguretat Jaume Curbet (mort fa uns mesos) en el seu llibre Un món insegur, en què remarca el perill de la societat de tancar-se en si mateixa i intentar blindar-se contra allò que li fa por.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.