Societat

La pluja marca la inauguració de la Fira de Cocentaina

La ministra de Sanitat i la presidenta de la Diputació, protagonistes en la inauguració d'una activitat que ofereix 98.000 m2 d'exposició fins dimarts 2 de novembre

Sota una intensa pluja que dificultava romandre al carrer sense paraigua, la inauguració de la Fira de Tots Sants de Cocentaina s'ha traslladat a l'interior del Palau Comtal on ha estat la presidenta de la Diputació d'Alacant, María Luisa Pastor, qui ha donat pas als quatre dies de fira amb la lectura del Privilegi, la concessió atorgada pel Rei Pedro IV d'Aragó en 1346. Al seu costat, la ministra de Sanitat, Leire Pajín i la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Ana Botella, han acompanyat a la presidenta i l'Alcalde contestà, Rafael Briet, en l'obertura de la segona fira més antiga d'Espanya.

Briet ha volgut agrair a la presidenta provincial la seua presència a Cocentaina, que marca un abans i un després en les relacions bilaterals. “Els que exercim la funció pública no representem colors polítics, sinó a ciutadans, i no podia ser que Diputació no estiguera present en la nostra fira. Agraïm que en aquesta nova etapa haja estat la presidenta la que haja llegit el Privilegi, un orgull per a Cocentaina”.

Per la seua banda, María Luisa Pastor manifestava el seu agraïment a la deferència de Briet, afegint que la Diputació té per obligació recolzar esdeveniments com la Fira de Tots Sants, de la qual s'ha confessat “visitant habitual”.

La ministra Leire Pajín ha destacat que la fira és especialment coneguda fora de la comarca del Comtat i de la província d'Alacant com un aparador “del millor” que tenim.

Després de l'obertura, les nombroses personalitats congregades han visitat les exposicions del Palau Comtal, entre elles la mostra de Camins d'*Art i l'exposició de la Llum de les Imatges que se celebra durant 2011 a Alcoi i que s'ha traslladat per uns dies Cocentaina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

L’Acampada per Palestina a la UB crida a la vaga general el 27-9

Barcelona
societat

Presenten un distintiu per potenciar la comercialització del peix fresc

blanes
clima

Augmenta a 15 el nombre de morts pels aiguats que arrasen el centre d'Europa

barcelona
Societat

Preocupació pel relleu generacional al sector pesquer

La Ràpita
seguretat

Mataró incorpora una desena d’agents a la Policia Local

Mataró

L’Ajuntament renaturalitzarà els jardins de les Pedreres

GIRONA
societat

Convoquen una nova marxa lenta de protesta a la carretera entre la Ràpita i Poblenou del Delta

amposta

Quaranta comunitats de veïns fan millores amb subvencions municipals

SALT
Societat

Els punts de recàrrega de vehicles elèctrics de Lleida seran de pagament per afavorir la rotació

Lleida