Societat

Compromís per Torrent en contra dels desnonaments

La coalició recull el suggeriment de l'associació de consumidors i usuaris de la banca

Compromís per Torrent ha presentat per registre d'entrada una moció en la que insta al Ple de la Corporació a demanar, del Govern de l'Estat, l'aprovació d'una moratòria de tres anys en els processos de desnonament de l'habitatge.

En aquest sentit, la proposta de moratòria hipotecària estaria adreçada a persones físiques, que tinguen la condició de deutors, degut a la contractació d'un préstec amb garantia hipotecària, per a adquirir el seu habitatge habitual, o hagen avalat un préstec d'aquestes característiques, i que es troben en una situació econòmica que els impedisca fer front al pagament de les quotes mensuals.

La intenció és la de paralitzar els desnonaments als milers de famílies implicades en aquestos processos d'embargament hipotecari.

Per a Compromís el dret constitucional a l'habitatge queda en entredit quan en el període comprés entre el 2008-2011 han sigut executats 140.485 desnonaments, als que s'haurien de sumar els desnonaments no judicials, que s'estimen en uns 200.000. A més, a aquest problema s'haurien de sumar les prop de 270.000 famílies que tenen quotes impagades i que, encara que no han sigut demandades, per les entitats financeres, es troben al límit de la seua capacitat econòmica amb el risc futur d'embargament.

Per a Compromís la moratòria impedix que l'entitat financera faça efectiva la clàusula de venciment anticipat, que consta als contractes de préstec, evitant així la iniciació del procediment d'execució hipotecària.

Finalment, des de Compromís per Torrent s'ha remés la moció, a la resta de regidors de la coalició, perquè siga presentada en cadascun dels ajuntaments on Compromís té representació, fent-se extensiva també als parlamentaris que Compromís té a les Corts Valencianes i al Congrés dels Diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.