El programa intergeneracional Viure i Conviure tanca el curs amb 27 parelles a la comarca

La 12a edició del programa intergeneracional Viure i Conviure, promogut per l'Obra Social Caixa Catalunya, celebra aquests dies el final de curs amb les 27 parelles que hi han participat a Sabadell, Terrassa, Sant Cugat, Barberà i Cerdanyola. La iniciativa posa en contacte persones grans que viuen soles amb joves estudiants universitaris perquè comparteixin llar.

Les parelles intercanvien experiències i companyia, mentre la persona gran ofereix casa seva i l'estudiant desplaçat de casa dels pares s'estalvia haver de pagar un lloguer. A més, l'entitat subvenciona amb 100 euros mensuals l'estada de cada jove, i l'estudiant rep una beca de 490 euros per a la matrícula. Un equip de psicòlegs intervé al llarg del procés, des que posen en contacte les parelles fins al final de la convivència.

Comiat festiu a Sabadell

Les set parelles sabadellenques van participar ahir en la festa de final de curs al Mercat de Sant Joan, en què van fer una balanç positiu dels mesos que han compartit i van rebre un obsequi de record. Els estudiants, que han de ser menors de 30 anys –o de 35 si estudien un màster o postgrau–, ajuden els seus amfitrions en les tasques domèstiques, i els acompanyen a comprar o al metge. El perfil mitjà de les persones grans correspon a dones d'uns 80 anys. Pel que fa als estudiants, cada cop hi ha més extracomunitaris (30%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.