Societat

successos

Es crema una caravana i l'inquilí en queda ferit

Un helicòpter va traslladar la víctima de 67 anys a l'hospital de la Vall d'Hebron

L'home dormia a la caravana en un solar de les Planes perquè estava separat de la seva dona, que viu al poble

Un home de 67 anys i veí de les Planes d'Hostoles, Francisco Rodríguez, va resultar ferit de gravetat ahir al matí en un incendi a la caravana on vivia, que va quedar totalment cremada. El foc es va declarar passades les nou del matí a la caravana que Rodríguez tenia instal·lada pel seu compte en un solar situat al darrere de la carretera que travessa el poble. El foc va aixecar molta fumarada i els bombers el van poder apagar amb una sola unitat desplaçada, però en tractar-se d'un habitacle de fibra de vidre les flames el van consumir practicament del tot. I encara van danyar un xic el cotxe de Rodríguez, que era a tocar i que uns joves van aconseguir retirar abans que les flames l'enganxessin de ple.

L'inquilí de la caravana va poder sortir pel seu propi peu i va ser atès al mateix lloc del sinistre per la metgessa de les Planes que, un cop va haver explorat el ferit (que tenia cremades a les mans, a la cara i havia inhalat fum), va considerar oportú que el traslladessin a la Vall d'Hebron. Un helicòpter del RACC el va anar a recollir i el va dur fins al centre hospitalari.

Francisco Rodríguez, a qui al poble anomenen Pata de Palo perquè va coix, havia treballat de cobrador en un pàrquing de Girona i feia tres anys, aproximadament, que vivia a la caravana tot i que la seva dona, de qui estava separat, i els seus dos fills resideixen a les Planes. L'home havia marxat una temporada a Andalusia, d'on és originari i quan va tornar ho va fer amb la caravana i la va instal·lar en uns terrenys que són propietat d'un barceloní, que no ho havia pas autoritzat. S'investiga quines poden ser les causes del foc que va cremar la caravana que li servia d'habitatge.

Un foc mortal el 2009

El 28 d'octubre del 2009, un altre incendi a les Planes d'Hostoles, va costar la vida a un home de 70 anys, Miquel Grabalosa Olivet, que també vivia sol. En aquella ocasió es va cremar el mas, l'Olmera, situat al paratge Angelats, a prop de la carretera que va cap a les Encias i a conseqüència de les flames es va ensorrar el sostre de la casa. L'inquilí va patir cremades molt greus, de tercer grau a gairebé tot el cos, i tot i que va ser traslladat en vida fins a l'hospital de la Vall d'Hebron va morir passades unes hores.

LA DATA

28.10.09
Un altre incendi
a les Planes d'Hostoles, en una masia, va causar la mort d'un home de 70 anys que vivia sol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.