Societat

La Nau acull una exposició de la Plataforma de Burjassot per la República

La mostra ha estat promoguda per l'Ateneu Republicà de Paterna i restarà oberta fins al 4 de març

Fins al 4 de març, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, acull l'exposició fotogràfica “El llegat de la guerrilla (1942 - 1952)”, un conjunt d'imatges de Joan Plasència que, organitzada des de l'Ateneu Republicà de Paterna, amb la col·laboració de la Plataforma de Burjassot per la III República, mostra 68 retrats de persones que formaren part de les guerrilles antifranquistes, popularment conegudes com a “el maquis”. Un conjunt de persones que van configurar els enllaços, els punts de suport, guerrillers i familiars directes dels guerrillers, que apareixen retratats en primers plànols i carregats de memòria històrica.

Es tracta d'un treball exhaustiu realitzat per tota la geografia peninsular i algun país de la rodalia,a la recerca dels protagonistes. No obstant això, els responsables de l'organització d'aquesta mostra afigen que “no estan tots els que són, però sí que son tots els que estan”.

El conjunt d'imatges que recull l'exposició posa de manifest que el maquis fou una realitat i que encara ara reclama una atenció que no li ha estat concedida amb suficient contundència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.