Aigua amb cafeïna per no adormir-se o magmàtica per pair
Dues empreses de begudes alcohòliques llancen aigües particulars al mercat
No fan olor ni tenen gust ni color, però contenen fines bombolles de gas carbònic natural de magma o cafeïna. L'aigua d'agulla d'origen magmàtic i l'aigua amb cafeïna són dues de les novetats que es poden tastar al saló Alimentaria aquest any. Curiosament, enmig de licors, destil·lats, vins i cerveses, es troben les noves varietats d'aigua.
Hijos de Rivera presenta Magma de Cabreiroá: “És aigua extreta de 150 metres de profunditat i la presentem en un envàs d'alumini opac, pensat perquè l'aigua no vegi la llum fins que el consumidor obri l'ampolla”, explica la responsable de comunicació de l'empresa d'Ourense, Cecilia Babarro.
“Redueix la pesadesa d'estómac i facilita la digestió”, assegura Babarro, que recorda que fa més de cent anys, el lloc on s'embotella l'aigua era una zona de balnearis de prestigi entre les classes adinerades del moment. Ara és un parc natural. No es queda enrere a l'hora de cantar les excel·lències de la seva aigua Salvador Ferri, gerent de Destilerías Ferri, de València, creador de l'aigua amb cafeïna. “L'hem pensada per als que no es volen adormir al volant, per als estudiants que es volen mantenir desperts i per a l'oci en general”, indica. De fet, es tracta d'això, d'aigua mineral natural amb cafeïna. 150 mil·ligrams per litre, és a dir, com si el consumidor es prengués dos cafès.
Que una destil·leria amb gairebé cent anys d'història es passi a l'aigua –amb cafeïna– és una mostra dels nous temps, admet Ferri. No és que sigui renovar-se o morir, perquè el licor a base de taronja valenciana els segueix anant la mar de bé.