Societat

L'Estat restablirà els controls fronterers per la cimera del BCE

El govern espanyol suspendrà el Tractat d'Schengen de persones amb motiu de la reunió que se celebrarà a Barcelona els propers 2,3 i 4 de maig

El ministeri de l'Interior apunta que la mesura es pren davant la possibilitat que arribin grups “antisistema” des d'altres països

El govern espanyol suspendrà el Tractat de d'Schengen i restablirà els controls fronterers amb França amb motiu de la reunió sobre política monetària que el Banc Central Europeu (BCE) celebrarà els dies 2,3 i 4 de maig a Barcelona.

Fonts del ministeri de l'Interior citades per EFE han explicat aquest dijous que la mesura només afectarà els passos fronterers entre els Estats espanyol i francès, des del País Basc a Catalunya.

Les mateixes fonts han afegit que encara no s'ha decidit quants dies estarà suspès el Tractat de Schengen. En aquest sentit, han indicat que això dependrà de les condicions de seguretat durant la cita del BCE.

També fonts d'Interior han apuntat que la mesura s'adopta davant la previsió previsible afluència d'activistes “antisistema” a la capital catalana procedents d'altres països europeus amb l'objectiu de “rebentar” la cimera, segons informa Europa Press.

Aquestes mateixes fonts han precisat que les forces de seguretat tenen informes que apunten a l'arribada d'elements descontrolats, sobretot des d'Itàlia i Grècia.

El text de l'acord de Schengen estableix que la lliure circulació de persones per l'Europa sense fronteres pot ser interrompuda temporalment en el cas que es doni “una seriosa amenaça a l'ordre públic o a la seguretat interior”.

Des que va entrar en vigor el 1985, i a petició unilateral d'algun dels seus membres, l'acord s'ha interromput momentàniament per motiu de la celebració de grans esdeveniments, des de casaments reals fins a importants esdeveniments esportius passant per cimeres internacionals.

Una de les últimes vegades que es van suspendre temporalment els acords d'Schengen va ser durant la celebració de la cimera euromediterrània de Barcelona, l'any 2005. Una any abans també s'havia fet amb motiu de l'enllaç dels prínceps d'Astúries a Madrid, només un mes després dels atemptats de l'11-M.

A més d'aquesta mesura excepcional, la ciutat de Barcelona experimentarà un augment considerable de la presència policial als carrers.

El BCE celebra des de 1999 dues vegades l'any la seva reunió de política monetària fora de la seva seu central a Frankfurt. Durant la seva cimera s'espera la presència a Barcelona de més de 20 personalitats estrangeres, entre les quals el president de l'organisme monetari, l'italià Mario Draghi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona